Home EKONOMİ GENÇ MİMARLAR ADAY OLDUKLARINI AÇIKLADI

GENÇ MİMARLAR ADAY OLDUKLARINI AÇIKLADI

- Guncellenme Tarihi: 1 Ağustos 2017 14:56
7 min read
GENÇ MİMARLAR ADAY OLDUKLARINI AÇIKLADI için yorumlar kapalı
0

Genç Mimarlar Platformu, 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Mimarlar Odası Bursa Şubesi 16. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu’nda aday olduklarını açıkladı.
Bursa Akademik Odalar Birliği konferans salonunda düzenlenen basın açıklaması, Genç Mimarlar Platformu adına Can Şimşek tarafından yapıldı.
Şimşek’in açıklaması şu şekilde:
“Bildiğiniz gibi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi 16. Dönem Yönetim Kurulunun Asil ve yedek 8 üyesi olarak 29 Haziran günü bir basın açıklaması yaparak görevlerimizden istifa etmiştik. Mimarlar Odası Merkez Yönetiminin, Şubemize karşı çifte standartlı ve despotist yaklaşımlarına tepki olarak, ‘ağızdan çıkan bir söz uğruna’ gerçekleştirdiğimiz bu istifa eylemi; tüm yurtta, beklentilerimizin çok ötesinde bir etki yaratmıştır. Haklı tepkimizi ve duruşumuzu takdir eden ve yanımızda olduğunu ifade eden birçok meslektaşımızın yanında; her türlü başarısızlığa, insan ölümlerine, yönetimsel zafiyetlere rağmen ülkemizde nedense görmeye alışık olmadığımız istifa eyleminin, yalnızca Merkez Yönetiminin Bursa Şube aleyhine yaklaşımları devam ettiği koşullarda, ‘yapılacağı söylendiği’ için yapılmış olmasını samimi olarak anlamayan veya amaçlı olarak anlamak istemeyen meslektaşlarımız da olmuştur. Ancak burada istifa eylemini tekrar tartışmaya açmaktan kaçınıyoruz.
İstifamızın ardından yaşanan süreçte, Merkez Yönetimimiz konuya ilişkin bir özeleştiri vermek şöyle dursun; yönetim dönemimizi başarısızlıkla itham eden ve türlü yanlış bilgiyi içeren bir mektubu e-posta yoluyla Şube üyelerimiz ile paylaşmış; İstifa nedenlerimizi içeren basın açıklamamızın Şube sosyal medya hesaplarında yer almasına bile tahammül edememiş; Şube üyelerinin Şube Yönetim Kurulunun istifa gerekçelerini ilk elden öğrenebilmesinin dahi önüne geçilmiştir.
İstifanın ardından geçen bir aylık süreçteki gelişmeler platformumuzca değerlendirilmiş ve Şube yönetimine bir kez daha aday olunması kararı alınmıştır.
Bu vesileyle…
Sözde kentsel dönüşüm projelerine, çarpık kentleşmeye, kaçak inşaatlara, plansız denetimsiz sanayileşmeye, tarım alanlarının-içme suyu havzalarının imara açılmasına, parsel bazında plan değişikliklerine, yaşam alanlarımızın yöneticilerin iki dudağı arasında, sermaye sahiplerinin dayatmalarıyla şekillenmesine, Meslek alanlarımızın daraltılıp teknikerliğe indirgenmesine, Mimarlığa ve mesleğe hizmet için görev yapması gerekenlerin yetkilerini Şubemizi köşeye kıstırmak ve biat etmeye zorlamak için kullanmalarına karşı…
Meydanı boş bırakmıyoruz!
Her ne kadar kimilerince kendi siyasetlerine malzeme edilmeye çalışılsa da tüm yurtta yankı uyandıran istifa açıklamamızın ardından, Şubenin kent içinde süregelen çalışma ve mücadele gündeminin, Ülke genelinde Mimarlar Odasını Mimarlığın odası haline getirmek için verilecek demokratik mücadelenin Bursa cephesini oluşturabilmesi adına meslektaşlarımızdan bir kez daha yetki istiyoruz.
Bunu yaparken, ‘kentin veya odanın bize ihtiyacı var’ gibi egoist ve kibirli bir söylemi kesinlikle benimsemiyoruz. Aksine, tam bağımsız demokratik bir Türkiye’ye, sağlıkla yaşanabilir bir Bursa’ya, onurumuzla icra edebileceğimiz mesleğimize ve tüm bunların mücadelesini veren bir Mimarlar Odası’na asıl bizim ihtiyacımız olduğunu buradan ilan ediyoruz!
Mimarlar Odası Bursa Şubesinin 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurulunda Tüm meslektaşlarımızı ülkelerine, kentlerine, mesleklerine ve şubelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
Yönetim Kurulu adayları ise şu isimlerden oluşuyor:
Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Can Şimşek, Üzeyir Güven, Mustafa Köse, Banu Bayrak Tümer, Ayşe Şener Coşkun, Şaban Öztürk, Hasan Ertaş.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Öznür Topçu Kaymak, Deniz Ildız Öner, Ecem Çakır, Dilan Narçın Uyumazer, Ferhat Haytural, Bilge Demirkılıç, Mustafa Balcı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…