Home FOTO GALERİ ZİYARETÇİLER İZNİK’İ MAVİ TUR İLE KEŞFEDECEK

ZİYARETÇİLER İZNİK’İ MAVİ TUR İLE KEŞFEDECEK

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2017 14:41
5 min read
ZİYARETÇİLER İZNİK’İ MAVİ TUR İLE KEŞFEDECEK için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik Gölü için planlanan ‘mavi tur’ programının sezon açılışı programına katıldı. Mavi Tur kapsamında İznik’e gelecek olan ziyaretçiler gün boyu ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini de gezme fırsatı bulacak.

İznik ve Orhangazili vatandaşların da yer aldığı açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakam V.Suat Seyitoğlu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, protokol üyeleri katıldı.

Törende söz alan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise hayal olan bir yatırımın daha Büyükşehir farkıyla hizmete alındığını hatırlattı. İznik Gölü’nde gemi ile seyahatin artık mümkün olduğunu kaydeden Sargın, ilçe ihtiyaçlarına yönelik gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. İznik’in sadece göl yatırımlarıyla değil sahil düzenlemeleri, tarihi ve kültürel miras çalışmaları ve yeni asfaltlarla adeta yeniden doğduğunu ifade eden Sargın, “İlçemizdeki değişim ve gelişim, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle sürüyor. Ben inanıyorum ki gelecek yıl bu zamanlar çok farklı bir İznik’le karşılaşacağız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İskele Meydanı’nda Akşemseddin isimli gemiden inen vatandaşları karşıladı. Daha sonra sahil şeridinde açılış için davetli olanlara yönelik bir konuşma yapan Başkan Altepe, tarihte 4 imparatorluğa başkentlik yapan İznik’in Bursalı olup da henüz buraya gitme fırsatını bulamayan vatandaşların keşfini beklediğini söyledi. Büyükşehir’in mavi tur organizasyonuyla sabah evlerinden alınan vatandaşların Orhangazi İskelesi’nden gölde tekne turu ile önce İznik Gölü’nü keşfe çıkacağını söyleyen Başkan Altepe, ardından

İznik İskelesi’nde inilerek ilçedeki tarihi ve turistik mekânların profesyonel rehberler eşliğinde gezileceğini ifade etti. Tur kapsamında Roma tiyatroları, Ayasofya Camii, 1. Murat Hamamı, göl evleri ve kayıkhane, Lefke Kapı ve surlar, Yeşil Camii, Nilüfer Hatun İmareti, Süleyman Paşa Medresesi ve İznik çini fırınları gibi tarihi ve turistik mekanların ziyaret edileceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bu yıl yaklaşık 10 bin kişiye ulaşmasını hedeflediğimiz İznik turuna katılım için vatandaşlarımızın ikamet ettikleri muhtarlıklara başvurması yeterlidir” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…