Home FOTO GALERİ 15 Temmuz Sergisi, Vatandaşla Buluştu

15 Temmuz Sergisi, Vatandaşla Buluştu

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2017 15:37
7 min read
15 Temmuz Sergisi, Vatandaşla Buluştu için yorumlar kapalı
0
  • 15 Temmuz Sergisi, Vatandaşla Buluştu
  • Dündar, “Uyanık olacağız, dik duracağız ve bayrağı gönderden indirmeyeceğiz”

Osmangazi Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Anadolu Ajansı ve Osmangazi Belediyesi’nin o geceye ait fotoğraflarından oluşan ’15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ni vatandaşla buluşturdu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen fotoğraf sergisine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bugün, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı’nın 1. yıl dönümü. Bugün Türkiye, hain bir işgal girişimine sahne oldu. Bu işgal girişimine karşı vatandaşlarımız dik durarak bunu püskürttü. Dolayısıyla o günden bugüne milletimiz, şehrine, ülkesine, bayrağına sahip çıktı.  Bugün de demokrasi bayramı olarak anma etkinlikleri yapıyoruz. 1 haftalık süreç içerisinde her kurum kendi çapında bir şeyler yapıyor. Bizler de burada Osmangazi Belediyesi olarak o günün hatırasına Anadolu Ajansının çekmiş olduğu 51 fotoğraf, Osmangazi Belediyesi’nden de 5 karenin yer aldığı fotoğraf sergisini burada yapıyoruz” dedi.

Başkan Dündar, “Uyanık Olacağız, Dik Duracağız, Çalışacağız”

Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak Demokrasi Meydanı’nı da demokrasi nöbetlerinin bitiminden itibaren düzenleme çalışmalarına başladıklarını hatırlatarak, “1 yıl inşaat süreci olan bu süreci, 10 ayda bitirerek bu akşam da açılışını yapacağız.  Bu vesileyle Demokrasi Meydanı kendini yenilemiş vaziyette, yeni Türkiye’nin 15 Temmuz’da yeni bir sayfa açtığı gibi Bursa’yla birlikte bizler de yeni Türkiye’nin güzelliklerini vatandaşlarımızın vatanına, bayrağına sahip çıkmasını hep birlikte yaşamış olacağız. Anma toplantıları, geçmişten hatıralar, geleceğe yönelik mesajlar değişik platformlarda vatandaşlarımız tarafından dillendiriliyor, dillendirilecek. Allah bir daha böyle bir işgal ve saldırıyla milletimizi karşı karşıya bırakmasın. Ama bizler, uyanık olacağız, dik duracağız, çalışacağız ve bu bayrağı gönderden indirmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu sergimiz ve bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Torun, “Unutmamız ve Unutturmamız Lazım”

Açılış sonrası konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise, “Geçtiğimiz yıl bugün, hain darbe girişimiyle FETÖ ihanet şebekesinin bölmek parçalamak için yaptığı o hain kalkışmanın yıl dönümündeyiz. Gerçekten o gece milletimiz, tarihinde gösterdiği bir destanı daha yazdı. Güvenlik güçlerimizle beraber aziz milletimiz, dik duruşuyla, ferasetiyle ülkeyi işgal girişiminden kurtardı. Biz, milletimize şükran borçluyuz. O gece 250 şehidimiz ve 2 bin 193 gazimiz var. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum, gazilerimize de sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum. Tabi bundan sonra bizlerin de gelecek nesillere bunları aktarmamız lazım. Unutmamız ve unutturmamız lazım. Gençlerimizin bunu iyi anlaması ve tedbirli olmaları gerekiyor” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Başkan Dündar, sergiyi gezdi. Başkan Dündar, Anadolu Ajansı ve Osmangazi Belediyesi’ne ait fotoğraflardan oluşan serginin yanı sıra İhlas Haber Ajansı’nın da vatandaşa sunduğu fotoğraf sergisini gezdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…