Home EĞİTİM Okuma Yazma Kursu İle Hayata Yeniden Başladılar

Okuma Yazma Kursu İle Hayata Yeniden Başladılar

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2017 15:09
6 min read
Okuma Yazma Kursu İle Hayata Yeniden Başladılar için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK, Hayatlarını Değiştirdi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları OSMEK’in okuma yazma kursuna katılan kursiyerler, hayatlarında birçok değişiklik yaşıyor. Kursiyerlerden 68 yaşındaki Hüseyin Erdem, OSMEK kursları sayesinde okuma yazma öğrendiğini belirterek, adeta yeniden doğduğunu dile getirdi.

Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde verilen Meslek Edindirme Kursları’ndan okuma yazma eğitimleri sayesinde her dönem birçok vatandaş, okuryazar sahibi oluyor. Önümüzdeki dönemlerde de devam edecek eğitimlerde, Osmangazi’de okuma yazma seferberliği sürerken, toplumun her kesiminden insana ulaşmaya çalışıyor.

OSMEK Hayatlara Dokunmaya Devam Ediyor

OSMEK sayesinde çeşitli nedenlerle bugüne kadar okuma yazma öğrenemeyenler, kelimeler ve cümlelerle tanışıyor. Kursa katılanların birbirinden ilginç hikâyeleri de dikkat çekiyor. 68 yaşında kursa başlayan Hüseyin Erdem, kursun en istekli öğrencilerinden biri. ‘Yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum’ sözü kursun Hüseyin Amca için ne anlam ifade ettiğini özetliyor. Meryem Başar da, hamileyken başladığı kursa çocuğu doğduktan sonra da devam ederken, okuma öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kursun hocası Ayşe Nesrin Düşünceli de lise mezunu olmasına rağmen aldığı eğitimle öğretmenlik yapmaya başlayıp, bugüne kadar onlarca insana okuma yazma öğretti.

“68 Yaşında, Yeni Doğan Çocuk Gibi Oldum”

Büyükorhan’ın Düğümcüler Köyü’nden olan Hüseyin Erdem, köye gelen gezici bir okula yaşı tutmadığı için alınmadığını anlatarak, “Ben onun için okuma yazma  öğrenemedim. Bizim mahallede elinde kâğıtlarla Nesrin Hanım’ı gördüm. Ne olduğunu sordum. ‘Okuma yazma öğretiyoruz’ dedi. ‘Erkekleri de okutuyor musun?’ dedim. ‘okutuyorum’ dedi. ‘Yaz beni de o zaman’ dedim. Böyle başladım kursa. Allah bin kere razı olsun. Şimdi kendi ihtiyacımı görecek kadar okuyup yazıyorum. 68 yaşında kursa başladım. Öğrenmenin yaşı yok. Arapçayı da öğretmeye başlasalar onu da öğrenirim. Adres bulmakta zorlanıyordum. Sokak ismi söylüyorlar, ben nasıl okuyup bulacağım. Artık bulabilirim. Eve fatura geliyordu hemen koşup başkasına soruyordum ‘kaç lira gelmiş?’ diye. Belediye otobüsünü renginden nereye gideceğini tahmin ediyordum. Yeni doğan çocuk gibi oldum. Okuma yazma bilmeyen herkes kursa gitsin derim. Okuma yazmanın yaşı yok” dedi. Böyle bir imkan sağladıkları için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da teşekkür eden Erdem, herkesi eğitime davet etti.

“Artık Kimseye Muhtaç Değilim”

Kursiyerlerden Meryem Başar ise geçirdiği trafik kazası nedeniyle unutkanlık yaşadığını belirerek, “Okulda öğretmenler zihinsel özürlü olan yere vermek istedi. Babam ‘benim çocuğum özürlü değil’ diyerek göndermedi. Beni okuldan aldılar, evlendim bu zamana geldik. Hamileydim, arkadaşlarla buradan geçerken Nesrin Abla ile karşılaştık. Eşim hiç karşı değildi, göndermek istiyordu. Onun da isteğiyle kayıt oldum. Hamileyken buraya gelmeye başladım. Haftanın 3 günü de ev işine gidiyordum. Çocuğum olduktan sonra da devam ettim. Onunla geldim. Biz ders yaparken Nesrin Hocam çocuğumu kucağına alıp ilgileniyordu. Bir yandan çocuğu pışpışlıyor bir yandan da tahtaya yazıp bize öğretiyordu. Allah ondan razı olsun” dedi. Diplomayı almak için hırsla çalıştığını ifade eden Başar, “Okumanın yaşı yoktur. Okumak çok güzel bir şey. Gittiğin yerde daha özgüvenin oluyor, yani pasif kalmıyorsun” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…