Home FOTO GALERİ BURSA GENÇLİĞİ DARBEYE VE DARBECİLERE KARŞI DİMDİK AYAKTA.

BURSA GENÇLİĞİ DARBEYE VE DARBECİLERE KARŞI DİMDİK AYAKTA.

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2017 14:46
8 min read
BURSA GENÇLİĞİ DARBEYE VE DARBECİLERE KARŞI DİMDİK AYAKTA. için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bünyesinde birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nun gençlik yapılanmalarının başkan ve temsilcilerini barındıran Bursa Gençlik Platformu’nca, 15 Temmuz hain FETÖ Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

Bursa Adalet Sarayı önündeki basın açıklamasında, Genç MÜSİAD Bursa Şubesi, TÜGVA Bursa Şubesi, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, KADEM Bursa Şubesi, MTTB Bursa Şubesi, HUDER Bursa Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi, BURGEV, MEMUR-SEN gibi STK’ların gençlik oluşumlarının temsilcileri hazır bulundu.

Avukat Mustafa Çetin ile Melek Temel’in kamuoyu ile paylaştığı metnin tam hali aşağıdadır:

“Türkiye, bir yıl önce 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı millete ve devlete ihanet şebekesi Fethullahçı Terör Örgütü’nün Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış terörist unsurların cunta ve darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kalmıştır. Asker içerisinde bir grup cuntacının darbe kalkışmasında olduğu kanaati oluşur oluşmaz Cumhurbaşkanımızın meydanlara inme çağrısı üzerine bizler de 81 ildeki gençlik kuruluşları olarak meydanlara indik. Ülkesini, bayrağını ve milletini seven, göğsünde iman nurunu taşıyan gençler olarak darbeye ve darbecilere “dur” dedik.

Birçok kardeşimiz alçakların kurşunlarına hedef oldu. Buradan vatanı, milleti ve devleti için gözünü kırpmadan göğsünü cuntacıların uçaklarına, tanklarına siper ederek şahadet şerbetini içen askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, halen tedavi gören yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Vatansever gençlerimizin fedakârlıkları ve Allah’ın yardımıyla, milleti korumak ve vatanı savunmak için emanet edilen tankları, uçakları, helikopterleri, silahları ve mühimmatı gasp edecek ve millete ait silahların namlusunu millete doğrultacak kadar ihanetin zirvesine yerleşen FETÖ’nün terörü ve işgali amaçlayan darbe kalkışması şükürler olsun bertaraf edilmiştir.

Uzun yıllar kadın, çocuk, yaşlı demeden cephede kurtuluş mücadelesi veren milletimizin tarihinde daha önce böylesine bir ihanet şebekesine rastlanılmamıştır. FETÖ ihanet şebekesinin darbeci elebaşlarının yargılandığı süreci biz Bursa Gençliği olarak yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bizler, Bursa halkının canına ve namusuna, sonrasında ise Bursa’nın gençlerinin geleceğine kast eden FETÖ mensuplarının ve yandaşlarının en ağır cezaları alması için sabırla hukuki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Tüm duruşmalarda burada olacağız ve ülkemizin aydınlık geleceği için tüm gücümüzle haykıracağız.

Bizler Bursa’mızın en büyük sivil gençlik platformu olarak; vatanımızın göğsüne namahrem eli değmesine müsaade

etmeyeceğiz. Darbenin de darbe taşeronluğu yapan maşaların da ülkemizde yeşermesine izin vermeyeceğiz. Hakkı batılla karıştırıp da bile bile hakkı gizleyen bir gençlik olmayacağız. “Hakkın hatırı âlidir; hiçbir hatıra fedâ edilmez” ilkesiyle her türlü ihanet şebekelerini deşifre edeceğiz.

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülüp bertaraf edilmesinde yaşanan her sürecin ve sonucun milli tarihimizin altın sayfalarına yazılan büyük bir zafer olduğuna inanıyor; bu zaferin elde edilmesini sağlayan milletimizin/gençlerimizin feraset ve cesareti, devletimizin kararlığı ve kudreti temelindeki sarsılmaz ortaklığın, medeniyet coğrafyamızın en büyük güvencesi olduğunu tarihe not olarak düşüyoruz. 15 Temmuz gecesi, kahraman gençlerimizin destansı savunması, bu ülkedeki herkesin önüne yepyeni bir sayfa açmıştır.

Başta milletimiz ve bilhassa gençliğimiz bu süreçte hiç şüphesiz bazı gerçeklikleri anlama adına tarihe fevkalade bir not düşmüştür. Terör ve onun arkasında ki şer odaklarının, hesaba katmadığı milletimiz milli iradesine sahip çıkmış ve bu oyunu bozmuştur. Bundan sonra da bozacağından hiç şüphe yoktur. Hâsılı, ülkemizi, cumhurbaşkanımızı, meclisimizi kısacası milli iradeyi hedef alan her girişimin neticesinin aşikâr olduğu nazarından hareketle, terör ve destekçilerinin hain planlarının artık bu ülkede işlemeyeceği idrakiyle hareket etmelerini diliyor, Allah’tan Yüce Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…