Home FOTO GALERİ İZNİK’TE SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR

İZNİK’TE SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR

- Guncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2017 14:07
3 min read
İZNİK’TE SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile sokak köpekleri toplanarak veteriner ekipler tarafından kısırlaştırma işlemi, kuduz aşısı, parazit aşısı ve diğer aşılar yapılarak kulaklarına küpe takıldıktan sonra doğal ortamlarına geri bırakılıyor.

İznik Belediyesi’nin, başlattığı proje ile uzman veteriner ekipler eşliğinde sokak köpekleri kısırlaştırma çalışmaları başladı. İznik’in değişik noktalarında gerek vatandaşların şikâyetleri ve gerek yakalanan başıboş köpekler kurulan merkezde aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıyor. İznik’te çalışmaların sürdüğünü ve sokak köpeklerinin kısırlaştırıldığını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Bu proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Çalışmalar boyunca vatandaşlarımızın şikâyetleri ve ekiplerimizin takibi ile sokak köpekleri toplanarak bu işlemlere devam edilecek” dedi.

Sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma’ projesinin insan sağlığı için olumlu bir çalışma olduğunu belirten Sargın, “İznik’te de bu çalışmaları geçtiğimiz yıllarda da yaptık. Ve bu yılda yapıyoruz. Sokak köpeklerini kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden doğal ortamlarına bırakıyoruz. İznik Tarihi ve Kültürel değerleriyle turizm alanında önemli bir merkezdir. Turizm ve sağlık nedeniyle de bunu yapmamız gerekiyordu. Özellikle köpeklerden insanlara kuduz başta olmak üzere bulaşan önemli hastalıklar var. Bu hastalıklardan korunmak için bu çalışmayı başlattık. Bunun yanı sıra çocukların da sıkça muhatap oldukları bu köpeklerin aşılanması sağlık açısında önemli kazanımlar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …