Home FOTO GALERİ BALKANTÜRKSİAD’DAN BULGARİSTAN BURSA KONSOLOSLUĞU’NA ZİYARET…

BALKANTÜRKSİAD’DAN BULGARİSTAN BURSA KONSOLOSLUĞU’NA ZİYARET…

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2017 14:29
4 min read
BALKANTÜRKSİAD’DAN BULGARİSTAN BURSA KONSOLOSLUĞU’NA ZİYARET… için yorumlar kapalı
0
  • BAŞKAN TUNAKAN: TÜM ENERJİMİZ VE GAYRETİMİZLE BALKANLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ…

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjiev’i ziyaret etti.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan’ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandar Aleksandrov da bulundu.

Bulgaristan Bursa Konsolosluğu’nun Bursa’daki tek resmi konsolos olduğuna dikkat çeken BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, şunları söyledi: “Bursa’da tek resmi konsolosun burası olması Bulgaristan ve Bursa ilişkisinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bursa’da Balkanlar ve Rumeli’den göçmüş çok sayıda vatandaşımız var. Bunlar arasında Bulgaristan göçmenleri de epey yer kaplıyor. Hem bunun üzerimize yüklediği sorumluluk hem de iş adamı derneği olmamız sebebiyle ekonomik ilişkiler kurma zorunluluğumuz bizlerin çalışmalarına ışık oluyor. Tüm enerjimiz ve gayretimizle Balkanlar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ve bu topraklardan aldığımız gücü sinerjiye çevirip bu topraklara armağan edeceğiz.”

KONSOLOS HADJİEV, “400 BİN BULGARİSTAN DOĞUMLU VATANDAŞIN YAŞADIĞI BURSA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa için önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjiev ise şöyle konuştu: “Bursa bizim için önemli bir şehir. 2009 yılından beri buradayız ve günlük ortalama 100 kişiye hizmet sunuyoruz. Ayrıca biz İzmir, Çanakkale, Bodrum, Balıkesir başta olmak üzere Ege bölgesini de kapsayan geniş bir coğrafyada yaklaşık 10 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Bu açıdan oldukça yoğunuz. Bursa’da Bulgaristan doğumlu 400 bin kişi yaşıyor. O yüzden ilişkilerin gelişmesi için desteğe ve işbirliğine her zaman hazırız. Amacımız sorumluluk sahamızdaki herkes daha iyi hizmet sunmak.”

Olası iş birlikleri üzerinde durulan görüşmede Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandar Aleksandrov da BALKANTÜRKSİAD üyelerine özel Bulgaristan’daki iş fırsatları ile ilgili yakın zamanda bir sunum yapacağını da sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …