Home FOTO GALERİ ULYANOVSK BUMİAD’IN RADARINDA

ULYANOVSK BUMİAD’IN RADARINDA

- Guncellenme Tarihi: 5 Temmuz 2017 14:13
9 min read
ULYANOVSK BUMİAD’IN RADARINDA için yorumlar kapalı
0
  • BUMİAD BURSA’NIN GÜÇLÜ DERNEKLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

 

BURSA – Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD), Bursa’nın güçlü derneklerini Rusya’nın Ulyanovsk Bölgesi’ne yatırım imkânlarının konuşulduğu toplantıda bir araya getirdi.

 

BUMİAD Merkez Binasında yapılan toplantıya BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Orhan Efe, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, GESİAD Başkanı Ramazan Kaya, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve MARSİFED Başkanı İhsan Karademirler, Ulyanovsk Bölgesi Kalkınma Ajansı Satış ve Pazarlama Direktörü Andrey Kozin ve BUMİAD üyeleri, Ulyanovsk Bölgesi Kalkınma Ajansı Temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

ORHAN EFE: “BURSA – ULYANOVSK İLİŞKİLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin tarih boyunca her zaman iyi olduğuna dikkat çekti. Efe, “Türkiye ve Rusya’nın ilişkileri her zaman dış güçler tarafından bozulmaya çalışıldı. Geçtiğimiz dönemlerde yaşadığımız talihsiz uçak krizinden itibaren ilişkilerimizi tekrar güçlendirmek için elimizden gelen çabayı gösterdik” dedi.

 

Bursa ve Ulyanovsk bölgesindeki ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaları çok önemsediğine değinen Efe, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hem Türkiye – Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi hem de Bursa – Ulyanovsk özelindeki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından bu çalışmaları çok önemli görüyoruz. Umarım ki gelecekte her iki tarafta kazançlı çıkar.”

 

Bursa’nın Türkiye sanayisinin başkenti olduğunun altını çizen BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan ise Bursalı işadamlarının kazançlı yatırımlar yapmasını önemsediğini söyledi. Özaslan “Rusya’yla ilişkilerimiz umarım ki bir daha hiç bozulmadan ilerleyecek. Bu toplantının her iki taraf için de verimli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

TÜRK – RUS İLİŞKİLERİNİN GÜÇLENMESİ ALTERNATİF PAZAR YARATABİLİR

 

Toplantıda konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve MARSİFED Başkanı İhsan Demirler de Türk – Rus ilişkilerinin geliştirmesini önemsediğini dile getirdi. Demirler “Gerek TÜRKONFED gerek de MARSİFED olarak Türk – Rus ilişkilerini güçlendirecek her türlü iş birliğine hazırız. Biz iş adamları olarak ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz ki toplum olarak da birbirimize daha yakınlaşalım” diye konuştu.

 

Türkiye’nin alternatif pazarlar bulmasının zorunluluğuna değinen GESİAD Başkanı Ramazan Kaya ise şunları söyledi: “Ne yazık ki Türkiye – Rusya ilişkileri hak ettiği yerde değil. AB ile sorunlar olduğunda Türkiye’nin alternatif pazarlara ihtiyacı var. Rusya bunun için doğru aday olabilir. Biz bu açıdan ilişkilerimizin güçlendirilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Bizlere bu ikili diyalog imkanını sağladığı için de BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım beraber daha güzel çalışmalara imza atarız.”

 

Ticarette ikili ilişkilerin önemine değinen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da “Ülkeler arasındaki ilişkiler artmalı, insanlar arasındaki diyaloglar artmalı ki, ticari ilişkilerimiz daha sağlıklı yürüsün. Biz BALKANTÜRKSİAD olarak Türkiye – Rusya arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için yapılan çalışmalarda işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

 

ANDREY KOZİN: “ULYANOVSK, FIRSATLAR DİYARI”

 

Konuşmaların ardından iş adamlarına Ulyanovsk hakkında sunum yapan Ulyanovsk Kalkınma Ajansı Satış ve Pazarlama Direktörü Andrey Kozin de Türk – Rus ilişkilerinin gelişimi ve ticaretin artması açısından toplantıyı önemli bulduğunu dile getirdi.

Ulyanovsk bölgesindeki yatırım olanaklarından bahseden Kozin, “Ulyanovsk’ta hem lojistik hem de üretim imkânı var. Vergi sistemimiz de yatırımcılara oldukça kolaylık sağlıyor. Ulyanovsk kalkınma ajansı olarak, yatırımcılara güvenlik, maliyet rahatlığı, sanayi alanları ve pazar sağlıyoruz. Bu açıdan bakıldığında Ulyanovsk bir fırsatlar diyarı” diye konuştu.

 

Yaşam şartları olarak da Ulyanovsk bölgesinin oldukça cazip şartlara sahip olduğuna dikkat çeken Kozin, Ulyanovsk’un Rusya’nın en güvenli ve en hızlı gelişen ikinci bölgesi olduğunu söyledi.

Toplantı’nın sonunda BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, Andrey Kozin’e teşekkür belgesi verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…