Home FOTO GALERİ Başkan Kurtulan’dan BAL-GÖÇ’e destek

Başkan Kurtulan’dan BAL-GÖÇ’e destek

- Guncellenme Tarihi: 5 Temmuz 2017 14:25
4 min read
Başkan Kurtulan’dan BAL-GÖÇ’e destek için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Şubesi (BAL-GÖÇ)

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

BAL-GÖÇ Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu’nun görev yaptığı okuldan emekliye ayrılarak yurt dışına gitmesinin ardından derneğin başkanlığına yönetim kurulu kararıyla Şemseddin Çelik getirildi.

Görev değişikliğinin ardından kurum ve kuruluşlara tanışma ziyaretinde bulunan

BAL-GÖÇ’ün yeni yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile makamında bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Başkan Sadi Kurtulan, BAL-GÖÇ’ün Balkanlar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişiminde önemli bir platform olduğunu söyledi.

 

‘BAL-GÖÇ mihenk taşı’

 

Türkiye’nin son yıllarda Balkanlar’da yaşayan soydaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Başkan Kurtulan;” Benliğini ve kültürünü koruyarak bugünlere gelen soydaşlarımıza son yıllarda farklı platformlarda yapılan etkin çalışmalarla sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin güçlü olması Balkanlar’daki soydaşlarımızın güçlü olması demek. Bu noktada BAL-GÖÇ önemli bir mihenk taşı. Balkan şehirleri ile Mustafakemalpaşa arasındaki diyalog, karşılıklı sıcak iletişimler, ziyaretler, kardeş şehir ilişkileri sayesinde güçlendi. Yeni dönemde de bu hızla devam edecek. Soydaşlarımızın sorunlarını çözecek her türlü projeye katkı vermeye hazırız. BAL-GÖÇ’ün çalışmalarına desteğimizi sürdüreceğiz ” dedi.

Balkanlarda Türk kültürünün günümüzde de etkisini kaybetmeden sürdürebilmesi için birçok alanda faaliyetler yaptıklarını anlatan BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Şemseddin Çelik ise yeni dönemde özellikle eski göçmenleri tespit etme çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Çelik; ” Kültürümüzü daha geniş kesimlere ulaştırmak istiyoruz. Bunun için eski göçmen vatandaşlarımıza ihtiyacımız olacak. Onları tespit ederek BAL-GÖÇ çatısı altında toplacağız.  Ayrıca sosyal etkinliklerimizi arttırarak gençlerimizle daha çok bir arada olmayı amaçlıyoruz. Kültürümüzün taşıyıcısı gençlerimiz olacak. Bu yönde yapacağımız çalışmalarda bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…