Home FOTO GALERİ Çekirge Meydan Projeleri Sergiye Açıldı

Çekirge Meydan Projeleri Sergiye Açıldı

- Guncellenme Tarihi: 4 Temmuz 2017 13:39
7 min read
Çekirge Meydan Projeleri Sergiye Açıldı için yorumlar kapalı
0
  • Çekirge İçin Yarışan Projeler Vatandaşın Beğenisine Sunuldu
  • Çekirge Meydan Projeleri, Soğanlı’da Sergileniyor

 

Osmangazi Belediyesi’nin Çekirge Meydanı’na yepyeni bir görünüm kazandıracak Çekirge Meydanı Proje Yarışması’na katılan projeler, Soğanlı Kültür Merkezinde düzenlenen sergi ile vatandaş ve ilgililerin beğenisine sunuldu.

 

Serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları, Müdürler, Belediye Meclis Üyeleri, yarışmanın jüri başkanı ve Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ile diğer jüri üyeleri ve ilgililer katıldı.

 

Sergi açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak Çekirge Meydan düzenlemesiyle ilgili bir yarışma organize ettik. Düzenlemiş olduğumuz yarışmaya 46 eser müracaat etti. 46 eserden 4 tanesi yeterli bulunmayarak elenirken, 42 eser jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Nisan ayında yapılan ilk değerlendirmenin ardından ön eleme yapılarak 7 eser finale kaldı. Haziran ayında ise jüri tekrar bir araya gelerek bu 7 eser arasından derecelendirme yaparak 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve mansiyon kazanan eserleri belirledi” diye konuştu.

 

Başkan Dündar, “Vatandaşın da Fikri Alınacak”

 

Başkan Dündar, yarışmaya katılan eserlerin Soğanlı Kültür Merkezi’nde sergilendiğini belirterek, “Buradaki amacımız da vatandaşlarımızın ve ilgili kişilerin projeleri inceleyerek düşüncelerini geliştirmeleri ve fikirlerini almak. Tabi bu sergiden

sonra 9 Temmuz’da da bir kolokyum olacak. Jüri üyeleri, mimarlar, mühendisler ve ilgili kişiler buraya gelip bu konularla ilgili görüşlerini paylaşacaklar. Eleştirileri yapıp katkılarını koyacaklar. Daha sonraki aşamada da bu projeleri Çekirge’de de sergileyerek, vatandaşların önerileri görüp, onların da fikirlerini alacağız. Böyle bir sergi düzenlemiş olmamızdaki asıl amaç, projeleri inceleyip fikir ve önerilerini bizimle paylaşmalarını sağlamak. Onların görüşleri bizim için son derece önemli” dedi. Önümüzdeki pazar günü yapılacak toplantıya da değinen Başkan Dündar, “Toplantıda, tartışarak inşallah Bursa’mıza, Çekirge’mize en uygun projeyi değerlendireceğiz. Yarışmaya katılan arkadaşlara jüri üyelerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Akıncıtürk, “Başkan Dündar, Kentini Çok Düşünüyor”

 

Projelerin değerlendirilme aşamasına ilişkin bilgi veren jüri başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ise, “Her şeyden önce Osmangazi Belediyesi ve Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kentini düşünüyor, özellikle Bursa’nın Çekirge gibi ticaret, konaklama, turizm, sağlık merkezi, sıcak sular ve kentsel belleğin kırılma noktası olan bu bölge için son derece faydalı bir ve yerinde bir organizasyon. Osmangazi Belediyesi’nin bu konudaki tercihi, Murad Hüdavendigar’la başlayan ve meydanla biten, hatta Süleyman Çelebiye kadar uzanan etkilerinin görüldüğü o çeperde yeni bir görünüm kazandırmak. Çekirge meydanını meydan olarak sunmak, yaya ile aracı en az karşılaştırarak o alanı meydan olarak maksimum kullanma imkanı sunarak, geleceğe taşımak. Pazar günü düzenleyeceğimiz kolokyumda da, o ekibe ödülünü verirken, tavsiyelerimizi yazdık, bu halka da duyurulacak. Yani halkın istekleri, tercihleri, ama kullanıcı ihtiyaçları da var. Yapılan bu çalışmayla halk kazanacak, Çekirge kazanacak. En büyük ödül Çekirge’lilerin ve Bursalıların olacak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

İnegöl Belediyesi, Kütüphaneler Haftasında Nöbetçi Kitaphanelerin enlerini belirledi. Yıl …