Home FOTO GALERİ İZNİK’TE RAMAZAN BAYRAMI BİR BAŞKA

İZNİK’TE RAMAZAN BAYRAMI BİR BAŞKA

- Guncellenme Tarihi: 25 Haziran 2017 15:28
14 min read
İZNİK’TE RAMAZAN BAYRAMI BİR BAŞKA için yorumlar kapalı
0

Ramazan Bayramı dolayısıyla İznik Belediye Çay Bahçesinde resmi bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Bayram Namazını Elbeyli Mahallesi Merkez Caminde kıldı. Bayram Namazı sonrası mahalle sakinleri ile tek tek bayramlaştı.

İznik Merkez ve mahalle camilerinde on binlerce Müslüman Bayram Namazlarını eda etti. Genci, yaşlısı safları doldurarak camilerde yerini aldı. Bayram namazının kılınmasının ardından dualar edildi. Bayram namazı sonrasında vatandaşlar, camii cemaati birbirlerinin bayramlarını kutladılar. Küçük çocuklar büyüklerin ellerini öperken, büyükler ise miniklerin gözlerinden öperek bayram sevincine ortak oldu. Ramazan Bayramı sebebiyle bayram namazının ardından kendi aralarında bayramlaşan vatandaşlar daha sonra mezarlıkları ziyaret edip, Dünya âleminden Ahiret hayatına intikal edenlere hayır dualarında bulundular.

Resmi Bayramlaşma Bayramının Birinci günü saat: 10.30’da İznik Belediyesi Belediye Çay bahçesinde gerçekleşti. Bayramlaşmaya İznik Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Metin Toker, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Siyasi parti temsilcileri, Gaziler Derneği, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, oda başkanları ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

“Bayramlarımız Acıya Dönüşmesin”

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum diyerek konuşmasına başlayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Paylaşmanın, merhametin ve bereketin timsali olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Allah bu ayda tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz tüm ibadetleri kabul eylesin. Tüm hayallerinizin hayırlısıyla gerçekleşeceği nice bayramlar temenni ediyorum. Sevgili dostlar bu bayramlaşmanın ilçemiz için ayrı bir önemi var. Yaklaşık 2 yıldan beri birlikte görev yaptığımız, beraber çalıştığımız, ilçemizin geleceği için birlikte kararlar verdiğimiz, her zaman İzniklilerin yanında olan, 15 Temmuz gibi bir belada hiç tereddüt etmeden, makamına mevkisine bakmadan, ilk dakikadan itibaren İzniklilerle birlikte saf tutan, sevgili kardeşimiz, yoldaşımız, Kaymakamımızı uğurladığımız bir bayramlaşma. Yıllar sonra Allah nasip etti İznik’ten bir Vali çıkarttık. Ben kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. İznik’te çok güzel işler başardık, birlikte. Ben inanıyorum ki artık gönlümüz çok ferah. Artık İznik’i temsilen inşallah bugün Bayburt Valisi, yarın değişik görevlerde göreceğimiz bir kardeşimiz. Biz ona haklarımızı helal ediyoruz. İnşallah oda bizlere haklarını helal eder. Allah yolunu, bahtını açık eylesin.Evet sevgili dostlar bugün Ramazan Bayramı.Bir çok kardeşimiz, vatandaşımız Sılayı Rahim yapacak yollara düşecek.Sizlerden ricamız bayramımız acıya dönüşmesin.Sayın Başbakanımızın dediği gibi Yolların kralı olmaz, yolların kuralları vardır.Trafik kurallarına uyalım.Ailemize, sevdiklerimize acılar yaşatmayalım.Bir diğer husus buy yıl Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçemize ziyaretçi akını bekliyoruz.Bu yüzden siz hemşerilerimizden bir istirhamımız var.Yakın mesafelerimizde araçlarımızı kullanmayalım.Araçlarıyla ilçemize gelecek misafirlerimize, birer ev sahibi gibi ağırlayalım.Öte yandan herkesten evlerinin önünü, bahçelerimizi temiz tutmamız lazım.Bundan 20 yıl kadar önce büyüklerimiz sabahları kalkar, evlerinin önlerini, yıkar süpürür, temizlerlerdi.Bize ne oldu, hep birilerinden bir şey beklemeyelim.Yaşadığımız çevreyi temiz tutarsak gelecek nesillerimize de en iyi şekilde aktarmış oluruz.Tekrar her birinizin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor, hep birlikte nice bayramlar diliyorum” dedi.

“Gönül Heybemize İznik’ten Çok Güzel Anılar Koyduk”

Geçtiğimiz günlerde Bayburt Valisi olarak atanan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan veda niteliğinde bir konuşma gerçekleştirdi. Pehlivan konuşmasında ” Saygıdeğer İznikli dostlarım. Ben İznik’e tayin olmadan önce hiç İznikli tanıdığım yoktu. Bugün ise yüzlerce, binlerce İznikli gönül dostumun olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Hepinizin Bayramı kutlu olsun. Burada icra ettiğimiz ikinci Ramazan Bayramı. Önümüzde ki hafta nasip olursa yeni görev yerimize doğru yola çıkacağız. Hem bayramınızı tebrik ederken, hem de duygularımı dile getirmek isterim. Belediye Başkanımız güzel duygular ifade etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben geçtiğimiz Mayıs ayında meslekte 17.yılımı tamamladım. Bu 17 yıl içerisinde çok değişik il ve ilçelerde görev yapma şerefine nail oldum.8-9 durak geçirdik mesleğimizde. Her durakta sizler gibi insanlarla, gönül dostlarıyla tanıştık. Aslında bizim sermayemizde bu oldu. Gönül heybemize sizler gibi değerli insanların sevgisini koyarak bir sonra ki durağa doğru o heybeden güç alarak yol aldık. İznik’e çok güzel duygularla geldim. Çok şükür ki bu güzel duygular kat be kat arttı. Ve çok güzel duygularla da ayrılıyorum. İznik’i adeta kendi memleketim sayıyorum. Şuanda da memleketinden gurbete uğurlanıyormuş gibi hissediyorum. Burada olan olmayan, sizlerin şahsında bütün İznikli dostlarımız bizim birer adeta akrabamız gibidir. Yarın bir yerde İznik kelimesi geçtiğinde inanın yüreğimin bir köşesinde çok hoş duygular tezahür edecek ve varsa da elimizden gelen bir şey de onu yapma gayretinde olacağız.2 yıl bakıldığı zaman kısa bir süre gibi gözükse de dolu dolu geçirdik. Bu süre zarfında başta belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, tabi ki ilde Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, bütün ilgili birimleri, kooperatiflerimiz, derneklerimiz, sivil toplum teşkilatları, siyasi partiler ve tüm İznikliler hep yanımızda oldular, ilk günden itibaren sıcaklığınızı ve ilginizi esirgemediniz. Bizlerde naçizane buna layık olmaya çalıştık. Merkezinden tüm mahallelerine kadar. Huzurlu, güzel İznik ilçemizin, daha da huzurlu, birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine, daha gelişmesine katkımız olduysa gerçekten mutlu olurum. Gerçekten burada çok güzel bir ahenk var. Gerek kamu kurumlarımız arasında, gerekse vatandaşlarımız ile. Tabi ki bu takım işidir. Herkesin katkısıyla olan bir şeydir. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu bir veda konuşması olmasın. Vedalar ister istemez hüzünlü oluyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hem gittiğimiz yerin kapısı hem de evimizin kapısı sonuna kadar açıktır. Bunu ifade etmek isterim. Her zaman sizlerle görüşmek, bir araya gelmek isterim. Karşılıklı hakkımız hukukumuz olmuştur. Benden yana hepsi helal olsun. Lütfen sizlerde haklarınızı helal ediniz. Sağ olun, var olun, her biriniz Allah’a emanet olun” dedi.

Konuşmalar sonrasında Bayburt Valisi olarak atanan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’a TRT Eski Sanatçısı İznikli Osman Bozkurt tarafından Bayburt Türküsü söylenerek jest yapıldı.

Buradaki bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İznik Devlet Hastanesi görevlileri ve yatan hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…