Home FOTO GALERİ SOMUNCU BABA VAKFI’NIN AŞEVLERİNDE İFTAR COŞKUSU…

SOMUNCU BABA VAKFI’NIN AŞEVLERİNDE İFTAR COŞKUSU…

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2017 17:14
2 min read
SOMUNCU BABA VAKFI’NIN AŞEVLERİNDE İFTAR COŞKUSU… için yorumlar kapalı
0

SOMUNCU BABA’NIN BEREKETİ BURSA’YI SARDI…

BURSA – Şehirde tüm ihtiyaç sahiplerine kapılarını açan Somuncu Baba Vakfı’na ait aşevlerinde ramazan ayı boyunca günde 2 bin 500 kişi aynı sofrada bir araya gelerek iftarını açtı.

Bursa’nın manevi mimarlarından biri olan Somuncu Baba (Hamiduddin-i Aksarayi) hazretlerinin hatırasını yaşatmak ve bu vesile ile toplumda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak amacıyla kurulan Somuncu Baba Vakfı, faaliyetlerini sürdürüyor.

Eğitim, kültür, sosyal alanlarda birçok faaliyet gerçekleştiren Somuncu Baba Vakfı, ramazan ayı boyunca da verdiği iftarlarla Bursalıları aynı sofrada buluşturdu.

Ramazan’da Somuncu Baba Vakfı’na ait Yeşil İmaret Aşevi, Eskici Mehmet Dede Aşevi ve Üftade Tekkesi Aşevi (Molla Fenari) olmak üzere toplam 3 aşevinde günde 2 bin 500 kişi iftarını açtı. Ayrıca Somuncu Baba Vakfı, ramazan haricinde de yıl boyunca ihtiyaç sahibi evlere yemek götürmeyi sürdürerek bu faaliyetini daha da genişletiyor.

İftar sofralarına, manevi atmosferde iftar yapmak isteyen Bursalılar başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Tuttukları oruçları Anadolu’nun manevi erenlerinden Somuncu Baba’ya ait aşevlerinde açan vatandaşlar, ramazanda kardeşlik ve dayanışma duygusu yaşadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

Bu yıl 14. kez düzenlenen  Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri açıkl…