Home GÜNCEL ” Halkı önemsemeyerek Belediyecilik yapılmaz ! “

” Halkı önemsemeyerek Belediyecilik yapılmaz ! “

- Guncellenme Tarihi: 28 Haziran 2017 14:03
14 min read
” Halkı önemsemeyerek Belediyecilik yapılmaz ! “ için yorumlar kapalı
0

Kestel Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Kılıç, 3 dönemdir Belediye Başkanı olan Yener Acar hakkında sert eleştirilerde bulundu. Belediye’de yapılan adaletsizlik ve yanlışlardan söz eden Kılıç, ” Yetimin hakkını korumak varken, zenginin yanında işbirliği yapanı Allah’a havale ediyorum. ” dedi.

Kestel Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi İsmail Kılıç, 2004-2014 yılları yerel seçimlerinde 3 dönem Belediye Başkanı seçilen Ak Parti’li Yener Acar hakkında sert eleştirilerde bulundu. 2014 yılından itibaren Meclis Üyesi görevinde bulunan Kılıç, Kestel’de yaşayan vatandaşların mağduriyetini savunarak, kentsel dönüşüm, denetimsizlik, kaçak inşaat gibi sorunlara değindi. Anavatan Partisi zamanından bu yana yöneticilik ve siyaset ile uğraşan Kılıç, özellikle Kestel’in çevresindeki fabrika dumanlarından vatandaşın rahatsız olduğuna, Belediye’nin konuyla alakalı çözüm aramadığına ve Belediye içerisinde yaşanan adaletsizliklere vurgu yaptı.

” Kestel halkı kentsel dönüşümden muzdarip “

Vatandaşların 6 yıldır kentsel dönüşümden mağdur olduğunu, evlerinin çatılarının aktığını belirten Kılıç, yapılaşma olacağından insanların evlerini tamir etmelerine izin verilmediğini ifade ediyor. Bundan dolayı vatandaşların sıkıntı çektiğini söyleyen MHP’li Meclis Üyesi Kılıç, ” Çözüm yerine hala çözümsüzlük ile savaşıyoruz. Burada aldığımız bilgilere göre 5 Temmuz’da TOKİ ile çalışma yapılacakmış. 6 yıldır vatandaşımız bu şekilde oyalanıyor ve evlerinin çatılarına naylon, çadır çekmek zorunda kalıyor. Hem maddi hem manen mağdur olan halkımız maalesef Belediye Başkanıyla da görüştürülmüyor. Kaç senedir Van Mehmet Mahallesi’nin oylarıyla iktidar olan bir Belediye Başkanı maalesef bu mahalleye işkence çektiriyor. Yener Acar, 3 Dönemdir Belediye Başkanı, 3 dönemdir de Meclis Üyesi statüsünde Belediyeyi temsil ediyor ama maalesef Kestel halkı hizmet konusunda çok muzdarip. ” dedi.

” Halk çözüm beklerken çözümsüzlüğe sürükleniyor “

1 Ocak 2017 tarihinde 18 Uygulamasının başlatıldığını ve burada insanlara zincir işkencesi tabiri altında tehvid zorunluluğu getirildiğini vurgulayan Kılıç, ” 18. madde uygulaması ile imar sınırları içerisinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsa ve araziler, mal sahiplerinin rızası sorulmaksızın bir uygulamaya dahil ediliyor. Bu uygulamada bulunan ada ve parseller tekrar düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılıyor ya da birleştiriliyor. Bu uygulama yapılırken arsa veya arazi sahiplerinin taşınmazlarına ‘düzenleme ortaklık payı’ adı verilen işlem ile en fazla yüzde 40 olacak şekilde bedelsiz olarak el koyuluyor. Yani arsanızın maksimum yüzde 40’a kadar olan bölümünü bedelsiz olarak devlete veriyorsunuz. Burada da vatandaşlar sözde çözüm beklerken, Belediye verdikleri bir kat ile çözüm üretiyormuş gibi gösterip halkı daha çok çözümsüzlüğe sürüklüyor. ” şeklinde konuştu.

Kestel halkının yaklaşık 2-3 ay sonra bu uygulamanın acısını yaşayacağını ifade eden Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti: ” Halkımız daha konuya vakıf değil. Bunu 18 Uygulaması adı altında madem getiriyorlar o zaman İstimlak Kamulaşma Kararı’nı da getirmeleri gerekir. Zaten 3-4 katlı imari bölgelerde yaşıyoruz, hiçbir müteahhit bu durumda vatandaşın taleplerine cevap veremez. Bizim temennimiz tehvidli olmaktansa istimlak yapılıp kamulaştırılarak vatandaşın daha refaha kavuşturulmasıdır. Onun dışında köy imarıyla ilgili 18 uygulaması yapılmadan emrivaki imar uygulamaları ve kişilere özel muameleler yapılıyor. Fakir halkın yaptığı kaçak yapılar yıkılıyor fakat kendi üst tabaka yandaşlarının yaptığı yapılar ile ilgili hiçbir yıkım söz konusu olmuyor. ”

” Zehir kusan bacalara çözüm üretilmiyor “

Kestel’in en büyük sorunlarından biri olan fabrikaları dumanları hakkında konuşan Meclis Üyesi Kılıç, ” Zehir kusan bacalara ben bir Meclis Üyesi olarak çözüm bulamıyorum ve insanların şikayetlerine cevap veremiyorum. Sayın Belediye Başkanı ise ” Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, bu işler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgileniyor.” diyor. Kestel’i zehirli bacalar altında bırakanları da lanetliyorum. Bursa’da en çok kansere yakalanan ilçeyiz. İnsan sağlığını ilgilendiren kararları dahil veremiyoruz. Geçtiğimiz günlerde asfaltın yanına hastane yapılmaya kalkışıldı. Topluma şifa vermesi gereken hastane, daha çok zarar verecek hale geldi. Ağır taşıtlar geçtiğinde hastane sallanıp hastaları rahatsız edecek ve hastalar duman altında kalacak. Acaba zehiri antibiyotik olarak mı düşünüyorlar bunu merak ediyoruz. Nasıl olsa Belediye Başkanının Osmaniye’deki villasına baca zehiri gelmiyor ve onu da bu durum ilgilendirmiyor diye düşünüyoruz. Belediye’ye arabayla gelip giderek, halk ile ilişki kurmayarak, halkın sosyal düşüncelerine önem vermeyerek bir belediyecilik hizmeti söz konusu olamaz. Soruyorum size oy çokluğu mu vatandaşa hizmet edecek? Ben Kestel’i temsil ediyorum ve bunları anlatmaktan bile utanç duyuyorum. Maalesef bizim Belediye Başkanımız 3 kişi ile bir ilçeyi yönetmeye çalışıyor. ” şeklinde konuştu.

” Bazı vatandaşların ruhsatı 5 günde bazısınınki 3 ayda çıkıyor “

Bunun yanında Kestel’deki denetimsizliklerden söz eden Kılıç, ” İnşaat yapılaşmalarında yüzde 50 kat irtifası konumundan dolayı Belediye köşeye çekilmiş, sadece ruhsat ve harç parası alıyor. Onun dışında vatandaşın inşaat temeli atılmış mı, atılmışsa yola mı atılmış gibi konularla hiç ilgilenmiyor. Bir de kendi insanlarına yol üstünden tretuvarı (bina çevresindeki yaya kaldırımı) satıp, inşaat izni verdirmesi Kestel’in uzun yıllardır yaşadığı bir sorun. Bir diğer sorun ise yandaşların ruhsatlarının 5 günde çıkması, bazı vatandaşlarımızın ruhsatlarının ise 3 ayda çıkmamasıdır. Kestel bizim, burada hiçbir art niyetimiz yok. Ben kahveye çıktığımda insanlar yanıma gelip çatılarının aktığında şikayet ediyorlar, fakat elimizden hiçbir şey gelmiyor. ” dedi.

” Adaletsizlik yapanları kınıyorum “

Birçok kesimde Belediye Başkanının FETÖ üyesi olduğu söylentilerini dile getiren Kılıç, ” Eğer bir suçlu varsa çıksın, suçsuz ise kimse bu şaibe altına girmesin. Bizi temsil eden Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olup, bayrağımıza sadakatli olanların bize hizmet etmesini beklerken, Amerikan taraftarı birileri bizi yönetecekse buna en başka ben karşı çıkarım. Buna göz yumanların da her zaman karşısında olurum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak varken, zenginin yanında işbirliği yapanı Allah’a havale ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde temsil vasfını sürdürürken adaletsizlik yapanları kınıyorum. ” şeklinde konuştu.

Son olarak 25 yıldır Kestel’i yöneten Belediye Başkanını 3 dönemdir iktidar yapan vatandaşın çatıları akıyor ise o Belediye Başkanının da vay diyen Kılıç, ” Hiçbir zaman başka partiye geçerken künk, parke taşı satmak için transfer olmam. Gerçekten orada insanlığa hizmet varsa bulunurum. Fakat maalesef birileri çıkarcılığı çok iyi biliyor. ” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…