Home FOTO GALERİ Bayramda Dengeli Beslenmeye Dikkat

Bayramda Dengeli Beslenmeye Dikkat

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2017 18:12
5 min read
Bayramda Dengeli Beslenmeye Dikkat için yorumlar kapalı
0

Bayramlar bize dostluğu, sevgiyi, vefayı ve tatlıları hatırlatır.  En güzel anları birlikte paylaştığımız bu dönemde dengeli beslenmenin formülünü bulmak hepimiz için zor.  Uzun süren açlığın ardından şekeri, tatlıyı, hamur işini abartılı ölçüde yememek ve yapılan ikramlara hayır demek için çabalasak da bu pek mümkün olmuyor. Yine de her biri birbirinden leziz tatlıların ve ikramların yapıldığı Ramazan Bayramı’nı bazı küçük ipuçları ve önlemlerle en az kaloriyle atlatmak mümkün.

Ceylan International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuğba Tarıkahya Ciğerli, sağlıklı bir bayram geçirmemiz için nasıl beslenilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken ipuçlarını anlattı.

Bayramlarda yapılan ziyaretler sırasında ikram edilen tatlılar nedeniyle genelde öğünlerin şaşabildiğine dikkat çeken Tuğba Tarıkahya Ciğerli, bunu önlemek için iyi bir günlük beslenme planı yapılması gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu:

Tek yanlı beslenmekten kaçınılmalı

Et, sebze, süt grubu yiyeceklerden sadece birer çeşit yemek hazırlayın ve hepsinden aynı ölçüde tüketin. Biliyoruz ki bayram menüleri çok çeşitli ve zengin. Bu nedenle dengeyi tutturmak sizin elinizde.

Bol bol su ve sıvı tüketilmeli

Ramazan’da su tüketiminin az olmasından dolayı vücutta oluşabilen su kaybının telafi edilebilmesi için su ve sıvı gıdaların tüketilmesine özen gösterin ve susamayı beklemeden su için.

Her ziyaret edilen yerde tatlı yenilmemeli

Ziyaret ettiğiniz bir evde tatlı yediyseniz bir diğer ziyarette sadece içecek ikramı kabul edin. Eğer her gittiğiniz evde tatlı yemeniz gerektiğini düşünüyorsanız küçük küçük porsiyonlarda yemeye dikkat edin.

Akşamları mideniz dinlendirilmeli

Gün içerisinde aşırı ölçüde yediyseniz akşam sadece yoğurt ve meyve tüketin

Yürüyüş önemli

Bayram ziyaretlerinizi mesafeler kısaysa yürüyerek yapın. Her gün 30-60 dakika tempolu yürüyüşün hem bağırsak hareketlerini düzenleyeceğini hem de yavaşlayan metabolizmayı hızlandıracağını unutmayın.

Bilinçsizce yemekten uzak durulmalı

Bayramlarda aşırı ve bilinçsizce tatlı tüketiminin mide yanması ve bağırsak bozuklukları gibi rahatsızlıklara neden olabileceğini unutmayın

Bayram sonrası, tek tip besine dayalı, kalorisi çok düşük ‘3 günde 3 kilo verdiren’ tehlikeli diyet uygulamalarından kaçınılmalı

Metabolizmayı daha da yavaşlatmaktan başka bir işe yaramayan bu tür uygulamaların kilo verme çabalarını sekteye uğratacağını aklınızdan çıkarmayın

Herkese iyi bayramlar

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …