Home FOTO GALERİ KRONİK RAHATSIZLIKLARI OLANLAR DİKKAT!

KRONİK RAHATSIZLIKLARI OLANLAR DİKKAT!

- Guncellenme Tarihi: 21 Haziran 2017 15:19
3 min read
KRONİK RAHATSIZLIKLARI OLANLAR DİKKAT! için yorumlar kapalı
0

BURSA – Ramazan bayramı ile birlikte vücudun normal seyrine döneceğini belirten uzmanlar; şeker, tansiyon, kalp ve kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin diyetlerini bozmaması gerektiğine dikkat çekti.

Ramazan ayında 17 saat boyunca tutulan orucun ardından bayramla birlikte aşırı ve hızlı gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, vücut metabolizmasının bayramda beslenme alışkanlığının değiştirilmesiyle farklılık gösterebileceğini söyledi. Hayat Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Muhittin Pekuz, “Bayramlarda geleneksel Türk misafirperverliği ile sunulan gıdaları aşırı miktarda ve aşırı tüketmenin midede aşırı gaz, şişlik, hazımsızlık, bulantı, bağırsak problemleri gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açar. Günde en az 2 ara öğün alınması gerekiyor. Onun dışında kronik rahatsızlıkları olan şeker, tansiyon, kalp gibi hastalar belki ramazanda oruç tutamadılar ama bayram ikramlarından onlara da verilecek. Bu noktada kendilerine hâkim olmaları ve diyetlerini bozmamayı öneriyoruz” dedi.

GÜNDE EN AZ İKİ LİTRE SU

Sıvı tüketiminin önemine de değinen Peküz, “Günde en az 2 litre sıvı tüketilmesi gerekiyor. Ancak çay ve kahve buna dahil değil. Çay ve kahve ikram edildiğinde özellikle hipertansiyon rahatsızlıkları bulunanlar dikkatli olmalıdır. Bunların yerine limonlu çay ve bitki çaylarından içilmelidir. Çikolata ve baklava kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürdüğü için şeker, insülin gibi hastalar mutlaka diyetine ve egzersizine devam etmelidir. Günde en az 2 saatte egzersiz yapılmasında da fayda vardır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…