Home FOTO GALERİ Suuçtu’ya doğa uyumlu proje

Suuçtu’ya doğa uyumlu proje

- Guncellenme Tarihi: 16 Haziran 2017 13:25
5 min read
Suuçtu’ya doğa uyumlu proje için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bölgenin en gözde tabiat güzelliklerinin başında gelen

Suuçtu Şelalesi ve çevresindeki mesire alanının turizme kazandırılması için önemli bir adım daha attı.

Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nı 2015 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden devralarak Türkiye Patent Enstitüsü’nden marka tescilini gerçekleştiren Mustafakemalpaşa Belediyesi, yerli ve yabancı turistleri 12 ay boyunca ağırlayan bölgeyi doğa dostu sosyal tesislerle buluşturuyor.

Mustafakemalpaşa’ya 18 km. uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki tabiat harikasının turizm değerini arttırmak amacıyla hazırlanan ‘Suuçtu Tabiat Parkı Hizmet Birimleri Projesi’nin yapımı başladı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kır lokantasından büfeye, köprüden seyir terasına kadar bir çok yeni sosyal donatıya kavuşacak olan Suuçtu Şelalesi’ndeki çalışmaları inceledi.

 

‘Nezih ve kaliteli ortam’

 

Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmaların itinayla sürdüğünü söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, yıllarca ihmal edilen Suuçtu Şelalesi’nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden onaylı projeyle doğaya uygun bir yapılaşmanın sağlanacağını belirtti.

Daha önceki projenin revize edildiğine dikkat çeken Başkan Kurtulan; ” Bilindiği gibi geçtiğimiz yılın son günlerinde bölgeye güzellik katması için başlattığımız projeyi durdurmuştuk. Tabiatı koruma refleksiyle hareket eden doğaseverlerin de katkısı ile projeyi tekrar ele aldık. Şimdi olduğu gibi geçmişte de yine çevre için birlikte kararlar almış, birlikte hareket etmiştik. İlk projedeki kır lokantası uygulamasının olduğu bölgeyi değiştirdik. Burası çevre düzenlemesi kapsamında; kayrak taşı kaplaması, ahşap

korkuluk ve ahşap seyir terası olarak yeniden projelendirildi. Proje kapsamında giriş kontrol ünitesi ve lavabolar yapıldı.Ayrıca Kara Dere ve Suuçtu’ya ulaşımı sağlayan yollarda kaplanacak. Suuçtu Şelalesi’nin marka değerini arttıracak bu proje ile 75 m2’lik bir kır lokantası, 20 m2’lik bir büfe, seyir terası, köprü, prefabrik engelli lavabosu ve mescit, 500 m2’lik kayrak taşı kaplaması ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Tüm bu donatılar bakanlık onaylı projeye uygun olarak hayata geçirilecek. Özellikle planlama alanı içerisinde herhangi bir ağaç kesimi yapılmayacak. Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu bu güzel doğa harikası misafirleriyle en nezih ortamda buluşacak. İhtiyaçlar burada rahatlıkla karşılanacak” dedi.

Projeyi Ağustos ayı içerisinde tamamlamayı planladıklarını dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; ” Amacımız bu güzelliğe biraz daha güzellik katmak, insanların doğanın içinde daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamaktır. Hep birlikte Suuçtu Şelalesi’ne sahip çıkalım” dedi. 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …