Home FOTO GALERİ BUMİAD İFTARDA BULUŞTU

BUMİAD İFTARDA BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 8 Haziran 2017 12:55
9 min read
BUMİAD İFTARDA BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

BUMİAD MARSİFED’E ÜYE OLUYOR

  • BUMİAD BAŞKANI M. ORHAN EFE: ULUSLARARASI İLİŞKİLERİMİZ İVME KAZANDI

BURSA- Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD), dernek merkezinde gerçekleştirdiği iftar programı düzenledi.

Bursa’nın iş, siyaset ve akademi dünyasının temsilcilerinin bir araya geldiği iftar programına Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Vedat Müftüoğlu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Çevre Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Efsun Dindar, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Çınar, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla Yörük, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Engin Er, GESİAD Başkanı Ramazan Kaya, Dünya Mirası Derneği Medya İlişkiler Direktörü Remzi Topçu, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan, İlahiyatçı Muhsin Okur, BUMİAD Gençlik Platformu Üyeleri ve Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim katıldı.

BUMİAD, MARSİFED’E ÜYE OLUYOR

Gecenin açış konuşmasını yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, dernek faaliyetlerinden bahsetti. Genel Kurul Toplantısı’nda aldıkları çerçevesinde Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (MARSİFED) üye olacaklarını açıklayan Efe, “MARSİFED, çok güzide 9 dernek yer alıyor. BUSİAD, GESİAD, TÜSİAD gibi iş adamları dernekleri var. Kurucu Başkanımız İlker Özaslan’ı da MARSİFED Yönetim Kurulu Üyeliği için aday göstereceğiz” dedi.

BURSA’NIN ULUSLARARASI DERNEĞİ

BUMİAD olarak uluslararası ticari ve sosyal programlarımız ivme kazanmaya devam ettiğini kaydeden Efe, şunları söyledi: “Daha önce Rusya Ulusal Kaynaklar Enstitüsü ile ilişkilerimiz başlamıştı. BUMİAD ile bahsettiğim enstitü arasında işbirliği protokolüne çok yakın zamanda imza atacağız. Rusya’da yer alan Ulyanovsk Bölgesi Valisi ve ekonomi yöneticileri ile kısa süre önce yüz yüze yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Temmuz ayında Ulyanovsk Kalkınma Ajansı BUMİAD’ı ziyaret edecek. Ulyanovsk Kalkınma Ajansı ile de işbirliği konusunda sözlü anlaşmaya vardık. Ukrayna ile de son aylarda ticari anlamda ilişkilerimizi geliştirme konusunda önemli adımlar attık. Bu çalışmalar yanında Bosna Hersek ve Azerbaycan ile başlattığımız girişimlerle piramidin tabanını tamamlamış olacağız. Selanik ve Tahran ticari temaslarımız da çok yakında başlamış olacak. Kosova projemizin de üçüncü ve son ayağını Merinos Kültür Merkezi’nde BTSO, BALKANTÜRKSİAD, BUSİAD, GESİAD, RUMELİSİAD işbirliğiyle Türk ve Kosovalı iş adamlarının yer alacağı zirveyle tamamlayacağız.”

Başkan Efe, Dünya Çevre Günü dolayısıyla da İslam ve Çevre konulu bir sunumla İslam dininin çevreye verdiği önemi gözler önüne serdi.

 “ATATÜRK ÇEVRE KONUSUNDA BİZE ÖNDERLİK YAPMIŞTIR”

Çevre Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Efsun Dindar da Çevre ve Atatürk konulu bir sunum yaptı. Dünya Çevre Haftası’nı “Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası” olarak değerlendirdiklerini kaydeden Dindar, “Atatürk, çevre konusunda da bize önderlik etmiştir. Atatürk’ün tam bir doğa aşığı olduğunu tarihi kaynakları incelediğimizde rahatlıkla görüyoruz. Atatürk Türkiye’nin yeşille kaplanası için önemli çalışmalar yürüttü. Bu doğa sevgisinin en bariz örneklerinden biri de Yalova’da Çınar ağacının dallarından kesilmesine razı olmayarak köşkü beş metre kaydırmasıdır” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA MİRASLARINA BELEDİYELERİN VE STK’LARIN SAHİP ÇIKMASI YETMEZ”

Dünya Mirası Derneği Medya İlişkiler Direktörü Recep Topçu da gecede bir sunum yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bin 52 mirasın yer aldığına dikkat çeken Topçu, “Bu mirasın 16 tanesi de ülkemizde yer alıyor. 69 tane de sırada bekleyen var. Bu eserlere sadece belediyelerin, sivil topluk kuruluşlarının sahip çıkmasıyla sahip çıkılamaz. Halkın da farkındalığının sağlanmış olması gerekiyor. Bunun yolu da eğitimden geçiyor” dedi.

İlahiyatçı Muhsin Okur da Ramazan ayının önemi hakkında bilgi verirken gecenin duasını da gerçekleştirdi.

Gecenin sonunda BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan ve BUMİAD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Çevre Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Efsun Dindar, Dünya Mirası Derneği Medya İlişkiler Direktörü Recep Topçu, İlahiyatçı Muhsin Okur, BUMİAD Gençlik Platformu Danışmanı İsmail Efe ve Gençlik Platfomu Üyeleri’ne teşekkür belgesi takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de 23 Nisan Bayramı Coşkusu Doyasıya Yaşandı

Nilüfer Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, gurur ve co…