Home EKONOMİ BEBE VE ÇOCUK GİYİM SEKTÖRÜ RUSYA KRİZİNİN YARALARINI SARDI…

BEBE VE ÇOCUK GİYİM SEKTÖRÜ RUSYA KRİZİNİN YARALARINI SARDI…

- Guncellenme Tarihi: 7 Haziran 2017 14:12
3 min read
BEBE VE ÇOCUK GİYİM SEKTÖRÜ RUSYA KRİZİNİN YARALARINI SARDI… için yorumlar kapalı
0

NERMİN CEYHAN: “AFRİKA VE ORTADOĞU, RUSYA’YA ALTERNATİF OLDU”

BURSA – Bebe ve çocuk giyim sektörü temsilcileri, alternatif pazar arayışlarını her geçen gün sürdürüyor. Rusya ile yaşanan krizin ardından rotasını Afrika ve Ortadoğu pazarına çeviren firmalar, potansiyeli olan ülkelere ağırlık vererek, Rusya krizinin yaralarını sarıyor.

Bebe ve çocuk giyim sektörü, 2015 yılında Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin bozulmasının ardından kısa süreli bir kayıp yaşasa da, yeni pazar arayışlarının sonuç vermesiyle birlikte ticaret hacmini artırıyor.

Sektörün, 2017’nin ilk 6 ayını geçtiğimiz yıla göre daha verimli geçirdiğini dile getiren Cemi Kids A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, ikinci yarıda Afrika ve Ortadoğupazarlarına ağırlık verilmesiyle birlikte ivme kazanacaklarını öngördüklerini söyledi.

“Rusya’da ekonomik kriz var”

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesinin, sektörün Rusya ile ticaretine aynı etkiyi sağlamadığını kaydeden Ceyhan, “Rusya, bebe ve çocuk giyim sektörünün en önemli pazarlarından biriydi. Ancak yaşanan uçak krizinin ardından ticaretimiz bir anlamda sekteye uğradı. Şimdi iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesiyle birlikte Rusya ile ticaretin yeniden eski seyrine dönmesi bekleniyordu ama beklenen olmadı. Çünkü Rusya içinde ciddi bir ekonomik kriz var. Bu da maalesef bizim ticaretimizi olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

Rusya’nın alternatifi…

Sektörün büyük ölçüde Afrika ve Ortadoğu pazarına yönlendiğini belirten Nermin Ceyhan, “Küresel arenada güçlü rakiplerle rekabet edebilmek için ihraç yelpazenizin oldukça geniş olması gerekiyor. Aksi takdirde tabiri caizse rüzgâr esse etkileniyorsunuz. Bu noktada sektör temsilcileri olarak alternatif pazarlara yöneldik. Bugün hem Afrika, hem de Ortadoğu’da önemli işbirliklerimiz var. Afrika ve Ortadoğu, Rusya’nın alternatifi oldu. Bu aşamada, bu bölgelerdeki yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…