Home FOTO GALERİ Osmangazi’de Ramazan Bir Başka Güzel

Osmangazi’de Ramazan Bir Başka Güzel

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2017 13:58
2 min read
Osmangazi’de Ramazan Bir Başka Güzel için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, bu yıl Yenikaraman Mahallesi Ziraat Park içerisinde kurmuş olduğu Ramazan Sokağı’nda düzenlenen etkinliklerle, vatandaşlara geleneksel Ramazan Akşamları keyfi yaşatıyor.

 

Bereketi, hoşgörüyü, sevgiyi ve yardımlaşmayı simgeleyen, manevi duyguların en yoğun yaşandığı ay olan “11 Ayın Sultanı Ramazan”, Osmangazi’de bu yıl da adına yakışır güzellikte yaşanmaya devam ediyor. Ziraat Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı’ndaki sahnede her akşam  Hacivat -Karagöz, orta oyunu, fasıl, mehter ve ilahi dinletileri gibi etkinlikler yer alırken, çocuklar için de ilizyon gösterileri yapılıyor.

 

Unutulmaya yüz tutmuş Ramazan etkinliklerinin günümüze taşındığı Ramazan Sokağı’na vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar sahnelenen gösteriler ile güzel bir Ramazan akşamı yaşamanın tadına varıyor. Ramazan Sokağı’nda yer alan 23 stantta ise hemşeri dernekleri kendi yöresine ait lezzet ve kültürleri vatandaşlara sunarken, her akşam bir derneğin yapmış olduğu yöresel gösteriler ile de vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini sağlanıyor.

Eski Ramazanların ruhunu yeniden yaşatan etkinlikler, Ramazan ayı boyunca iftardan sonra Osmangazililerle buluşmaya devam edecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…