Home FOTO GALERİ KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ARKEOPARK’TA

KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ARKEOPARK’TA

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2017 13:47
2 min read
KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ARKEOPARK’TA için yorumlar kapalı
0

BURSA’NIN TARİHİNE IŞIK TUTTULAR

BURSA- Özel Bursa Kültür Okulları 6. Sınıf öğrencileri, Arkeopark’ta Aktopraklık Höyüğü çalıştayıyla Bursa’nın tarih öncesi dönemlerine ışık tutarken aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdi.

Özel Bursa Kültür Okulları Müze Kulübü, geçtiğimiz günlerde bilim dolu bir etkinliğe imza attı. 6. sınıf öğrencileri ve veliler, Arkeopark’ta Bursa’nın tarih öncesi dönemine yolculuk yaptı. 8 bin 500 yıl önce bu topraklarda yaşayan insanların dünyasını tanıma şansı bulan Kültürlü öğrenciler, sosyal bilgiler dersini destekleyen bilgileri öğrenirken arkeolojik kazı deneyimi de yaşadı. Öğrenci velileri ise açık alanda Bursa tarihine ışık tutan bilgilere tanık olurken çocuklarıyla keyifli bir etkinliğe imza attılar.

BİLİMİ EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Drama etkinlikleri, oryantring çalışması, seramikten çömlek yapımı, arkeolojik kazı etkinliklerinden oluşan çalıştayda öğrenciler ve veliler, “Bir Arkeolog neler yapar, arkeoloji bilimi ne ile uğraşır, neolitik ve kalkolitik dönem özellikleri nelerdir, ilk çömlekler nasıl yapılmıştır, arkeolojik buluntular nasıl ortaya çıkar, höyük nedir?” gibi sorulara eğlenceli etkinliklerle cevap buldular.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Büyükşehir ‘Ücretsiz Otopark’ Alanlarında Görev Başında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve …