Home FOTO GALERİ NOSAB MÜTEŞEBBİS HEYET BAŞKANI YALÇIN ARAS, ÜRETİM REFORMU PAKETİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ.

NOSAB MÜTEŞEBBİS HEYET BAŞKANI YALÇIN ARAS, ÜRETİM REFORMU PAKETİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ.

- Guncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2017 12:03
4 min read
NOSAB MÜTEŞEBBİS HEYET BAŞKANI YALÇIN ARAS, ÜRETİM REFORMU PAKETİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ. için yorumlar kapalı
0

YALÇIN ARAS: HEYECANLA BEKLEDİĞİMİZ BİR GELİŞMEYDİ

BURSA – Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Müteşebbis Heyet Başkanı Yalçın Aras, hazırlıkları tamamlanarak Meclis’e gönderilen ‘Üretim Reformu Paketi’yle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı Yalçın Aras, paketin hazırlık aşamasında, gerekli mercilere dönem dönem fikir beyan ettiklerini hatırlattı. Paketin biran önce uygulamaya konulmasını beklediklerini belirten Aras, “İlgililerin heyecanla beklediği ve inanıyorum ki birçok sorun bertaraf edileceği bu paketi biz de heyecanla bekliyorduk. Bir takım eksikliklerin olmasına rağmen böyle bir adımın atılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti ve artık gözümüz kulağımız Meclis’te” diye konuştu.

Aras, “Eksiklikleri söylememek olmaz”

Sanayicinin, işadamının önünü açma, yatırım yapmak isteyene destek olma konularında birçok olumlu gelişmeye kapı aralayacak maddelerin yer aldığı paketin incelediğinde bir takım eksikliklerin de göze çarptığını söyleyen Aras sözlerini şöyle sürdürdü:

““Bütün maddeler çok güzel fakat üniversite -sanayi işbirliği ve bunun yapısal sorunları mutlaka bu reformum paketinde olmalıydı. Ayrıca belediyeler ve diğer resmi kurumlar ile OSB’lerinin koordinasyonlu çalışması mutlaka kanunlar ile bir çerçeve içerisine alınmalı ve diğer yasalar ile uyumlu hale getirilmeli. Sanayi bölgelerinde ve OSB’lerde kurulacak meslek okulları bir sisteme oturtulmalı ve bu konuda sanayicilerle iş birliğine giden yollar yasalaşmalı. Yüksek teknoloji ve gençlik, pakette yer almalıydı. Daha da önemlisi sanayide reform için hedef; insani kalkınma, yaşanabilir çevre, gerçek anlamda üniversite-sanayi iş birliği ve neticesinde sürdürülebilir bir ekonomi olmalı. Aynı şekilde Endüstri 4.0 konusuna da ayrı bir başlık açılmalıydı diye düşünüyorum. İlgili bakanlığın bu konuda yol göstericisi olması gerektiği kanaatindeyim. İlk bakışta bu gibi bir takım eksiklikler göze çarpıyor. Bunlar kolaylıkla bertaraf edilebilir konular. Bunlarla ilgili düşüncelerimizi ilgililere iletmeye devam edeceğiz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …