Home FOTO GALERİ Ufka Yolculuk’un kazananları belli oldu

Ufka Yolculuk’un kazananları belli oldu

- Guncellenme Tarihi: 27 Mayıs 2017 13:31
4 min read
Ufka Yolculuk’un kazananları belli oldu için yorumlar kapalı
0

Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün Türkiye genelinde düzenlediği ‘5.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de paydaşlarından olduğu ‘Kuran-ı Kerim Meali’ konusundaki yarışmanın ödül töreni Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yapıldı.

Ufka Yolculuk Yarışması törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Türk Telekom Müdürü İlhan Ağun, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düşünen ve hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya Mustafakemalpaşa’dan 1400 aday kayıt yaptırdı.

5 okulda 55 gözetmen öğretmen nezaretindeki sınava ise 3 kategoride 561 aday katıldı.

Başarıyla tamamlanan yarışmanın ardından ilk okul,orta okul ve lise kategorilerinde ilk üç sırayı alan öğrencilere yarım, çeyrek ve gram altın hediye edildi.

Törende yaptığı konuşmada öğrencileri tebrik ederek yarışma komitesine teşekkür eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu tür yarışmaların kaybedeninin olmadığını söyledi.

Başkan Kurtulan; ” Kuran- Kerim’i anlamak için önce okumak ve derinlemesine bilgi sahibi olmak bir elzemdir. Bu yarışma sayesinde çocuklarımız bunun için güçlü bir adım attılar. Mehmet Akif’in’ Asım Nesli’ dediği çocuklarımız bu yarışmayla güzel davranışları çoğaltıyor. Ufka Yolculuk Derneği’ne çocuklarımızın ufkunu açtıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ise konuşmasında; ” Geçen senen Peygamberimizin hayatı ile ilgili bir yarışma yapılmıştı. Bu senede Kuran-ı Kerim’i anlamaya yönelik bir etkinliği geride bıraktık.Kuran-ı Kerim hayat düsturudur. Tüm öğrencilerimiz tebrik ediyorum” dedi.

Yarışma da A kategorisinde Yunus Emre İlkokulu’ndan Efekan Kiraz, B kategorisinde Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Osman Altıntaş, C kategorisinde ise Sedat Karan Anadolu Lisesi’nden Ahmet Nazim Kahraman birincilik ödüllerini aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…