Home FOTO GALERİ roBTÜ 2017 Finali Nefes Kesti

roBTÜ 2017 Finali Nefes Kesti

- Guncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2017 12:32
7 min read
roBTÜ 2017 Finali Nefes Kesti için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl ilki düzenlenen BTÜ Robot Yarışları “roBTÜ2017” finali nefes kesti.

 

Türkiye’nin dört bir yanından üniversiteler, meslek liseleri ve bağımsız katılımcılardan oluşan 87 takımın 3 gün boyunca BTÜ Yıldırım Yerleşkesi spor salonunda mini sumo, çizgi izleyen ve serbest kategorilerde robotlarını yarıştırdığı roBTÜ’ye ilgi yoğundu.

 

Final müsabakaları öncesi ödül töreni açılış konuşmasını yapan Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gelen, “2017 yılının başlarında robot teknolojileri konusundaki çalışmalara ivme kazandırmak ve bu alanda üniversite olarak fark yaratmak adına üniversitemiz bünyesinde Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Bu anlamdaki ilk etkinliğimiz olan roBTÜ  2017 Robot Yarışlarında 3 gün boyunca 3 kategoride takımlar mücadele verdi. Tüm katılımcılarımıza emekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ülkemiz geleceği açısından umut vaat edici gelişmeler olduğunu belirten Bilim ve Teknoloji Merkezi Müdürü Rıfat Bakan, “Bu organizasyona katkı koyan başta Bursa Teknik Üniversitesi ve diğer herkese minnettarız. Bundan sonrasında bize düşen bu işin altyapısını desteklemek, geleceğin Türkiye’si ve dünyasına yön verecek buluşların bu toplumdan çıkmasına ön ayak olmaktır. 700 yıl önce El Cezeri perspektif çizimleri yapmış, ilk krank milini çizimlemişti. Yine 600 yıl önce Takiyüddin Efendi ilk 6 silindirli pompayı geliştirmiştir. Bunların hepsi bugünkü motorların altyapısını oluşturmaktadır. Bilim bizim medeniyetimizle şekillendi. Bizim karanlık çağımız olmadı. Avrupa karanlıktayken islam coğrafyası altın çağını yaşadı. Biz bu bilinçle hareket etmeli ve bilimi üreten ve yönlendiren toplum olmalı, insanlığın huzur ve refahı için çalışmalıyız.” dedi.

 

İsmiyle bütünleşen BTÜ’nün böylesi bir organizasyona imza atmış olmasının kent için çok önemli olduğuna değinen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, “BTÜ’nün böylesi teknolojiyle ilintili bir organizasyon gerçekleştirmesi 2023 – 2053 hedefleri doğrultusunda teknoloji alanına gerekli önem ve hassasiyetin gösterilmesi adına çok faydalı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor bu organizasyonların geleneksel hale gelerek büyümesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

Çalışmak ve bilim üretmek için özgüven sahibi olunması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, “Büyük işler başarmak için önce kendimizi iyi tanımalı geçmişimizi iyi bilmeliyiz. Köklerimizin sağlamlığını bilirsek savunmamız o kadar güçlü olur. Avrupa’da reform ve rönesansın gelişmesini sağlayan unsurun Endülüs medeniyeti olduğunu bilirsek, kendimizde olan potansiyelin farkına varırız. Bugün burada yapılanlar bizim kültür ve teknoloji alanlarında ülke olarak ayakta durma çabamızın göstergesidir. Mütevazı bir başlangıç yaptık ama gelecek seneler çok daha güzel çalışmalar yaparak bu organizasyonu büyüteceğiz.” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen final müsabakaları sonrasında dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

 

Ödül almaya hak kazanan takımlar;

Serbest kategori

1.PROCAN

2.HELPİNİO

3.ROBOT GARSON OSMAN

Çizgi izleyen kategorisi

1.OSMANGAZİ

  1. GUVEN
  2. BURSA OTO

Mini Sumo kategorisi

1.ROÇPAL 2

2.ROÇPAL 6

3.ROÇPAL 3

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Coşkusu Nil Karaibrahimgil ile Taçlandı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamı…