Home FOTO GALERİ Atıklar Ödüle Dönüştü

Atıklar Ödüle Dönüştü

- Guncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2017 15:03
6 min read
Atıklar Ödüle Dönüştü için yorumlar kapalı
0
  • Çevreci Öğrenciler Ödüllendirildi
  • Osmangazi’de Öğrenciler Çevreye Sahip Çıktı

Osmangazi Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Albiyobir (Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi), Elday (Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi) ve Teamtex işbirliğinde, bu yıl 8’incisini düzenlendiği “Okullar Arası Ödüllü Atık Toplama Yarışması”nda kazanan okullar belli oldu. 1 yıl süren yarışmada okullar, 3 ayrı kategoride değerlendirildi. Dünya Çevre Haftası kapsamında düzenlenen programda da dereceye giren okullara ödülleri verildi.

 

Sukaypark’ta gerçekleştirilen ödül törenine; Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Kenan Kır, Temizlik İşleri Müdürü Memiş Memiş, Osmangazi Belediyesi İşletmeler Müdürü Tamer Balaban, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mihrimah Kocabıyık, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Gülşen Usta, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Baltacı, Bursa Aşçılar Derneği Sorumlusu Reşat Kahraman, projeye destek veren firmaların yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, kullanılmış eşya veya ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabılar olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışmada, elektronik atık kategorisinde 5 bin 526 kilo atık toplayarak Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1’inci olurken, ihtiyaç fazlası veya kullanılmış giysi/ayakkabı kategorisinde 39 ton giysi toplayarak Sabri Katırcı İlkokulu ve bitkisel atık yağ kategorisinde de 6 bin 414 litre atık toplayarak Mustafa Münevver Olağaner İlkokulu birinci oldu.

Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, projenin çevre bilincini aşılamak amaçlı yapıldığını belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yürütülen projemiz, 1 yıl devam devam etmiştir. Albiyobir (Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi), Elday (Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi) ve Teamtex proje ortağımızdır.  Projemiz, 15 Mayıs 2017 tarihinde sona ermiştir. Amacımız, atıkların doğrudan alıcı ortama verilmesini önlemek ve kaynakta ayrı toplama bilinci kazandırmaktır. 3 kategoride atık toplanmıştır. Bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, kullanılmış eşya veya ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabılar. Yarışmaya katılan tüm okullara, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bu çevre bilinci bir ömür boyu böyle sürer. Onlar da gelecek kuşaklara bu çevre bilincini ulaştırırlar” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, katkılarından dolayı Albiyobir, Elday ve Teamtex firma yetkililerine plaket takdim etti. Sonrasında sırası ile dereceye giren okullara ödülleri verildi.

 

Bu yılki yarışmada bitkisel atık yağlar kategorisinde 2’ncilik ödülü Güner Rubacı İlkokulu’nun olurken, 3’üncülük ödülü Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve mansiyon ödülü ise Uludağ İlkokulu’nun oldu. İhtiyaç fazlası veya kullanılmış giysi/ayakkabı kategorisinde 2’ncilik ödülü Şehit Murat Atsen İlkokulu’nun olurken, 3’üncülük ödülü Sönmez İlkokulu ve mansiyon ödülü de Hatice Salih İlkokulu’nun oldu. Bitkisel atık yağ kategorisinde ise 2’ncilik ödülü Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin olurken, 3’üncülük ödülü Mollafenari İlkokulu ve mansiyon ödülü de Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…