Home FOTO GALERİ Osmangazi Ramazan’a Hazır

Osmangazi Ramazan’a Hazır

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2017 13:55
5 min read
Osmangazi Ramazan’a Hazır için yorumlar kapalı
0

Dündar: “Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerle Güzel Bir Ramazan Geçireceğiz”

 

Osmangazi Belediyesi, Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl Ziraat Parkı’ndaa kurulacak olan Ramazan Sokağı ile geleneksel Ramazan etkinliklerini günümüze taşıyacak olan Osmangazi Belediyesi, ilçenin çeşitli yerlerinde kurulacak iftar sofraları ve erzak yardımları ile de on binlerce vatandaşa ulaşacak.

 

11 ayın sultanı Ramazan Ayı boyunca Karaman Mahallesi Ziraat Parkı’nda kurulacak olan Ramazan Sokağı ile vatandaşlara unutulmaya yüz tutmuş Ramazan etkinliklerini en güzel şekilde yaşatacak olan Osmangazi Belediyesi, vereceği iftar yemekleri ve erzak yardımları ile de Ramazan’ın manevi zenginliğini sofralara taşıyacak. Ziraat Parkı’nda kurulacak Ramazan Sokağı’nda 23 stant yer alacak ve her stantta bir hemşeri derneği kendi yöresine ait lezzet ve kültürleri vatandaşlara sunacak. Hacivat Karagöz Orta Oyunu, Fasıl ve İlizyon gösterileri ile Ramazan akşamlarının renkleneceği Ramazan Sokağı’nda, ayrıca ünlü sanatçıların katılımıyla ilahi dinletileri de yapılacak.

 

Manevi iklimin en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı boyunca Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde kuracağı iftar sofraları ile her gün yaklaşık 2 bin kişiye iftar verecek olan Osmangazi Belediyesi, ayrıca Somuncu Baba Evi’nde her gün Somuncu Baba’nın manevi ruhuna uygun şekilde somun ekmek ve çorba ikramı yapacak. Tüm bunların dışında Ramazan ayında 10 bin ihtiyaç sahibi aileye de erzak yardımında bulunulacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa

Dündar da bu iftar yemeklerine katılarak orucunu vatandaşlarla birlikte açacak.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLERE ERZAK YARDIMI

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı süresince gerçekleştirecekleri sosyal ve kültürel projelerle vatandaşlarla iç içe olacaklarını ifade ederek, “Bu yıl ihtiyaç sahibi 10 bin vatandaşımıza erzak yardımında bulunacağız. Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde her gün ortalama 2 bin kişiye iftar vereceğiz. Somuncu Baba Fırını’nda üretilen ekmekler her gün 7 bin 500 vatandaşımıza dağıtılacak. Aynı zamanda restorasyonunu yaptığımız Somuncu Baba Evi ve Fırını’nda her gün somun ekmek ve çorba dağıtımımız olacak” dedi.

Ziraat Parkı’nda kurulacak Ramazan Sokağı ve Ramazan etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “Daha önce Ramazan etkinliklerini her akşam farklı bir mahallemizde yapıyorduk. Bu yıl Ramazan etkinliklerini Ziraat Parkı’nda 23 farklı derneğin stant kuracağı ve çeşitli gösterilerin yer alacağı şekilde organize ediyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle vatandaşlarımızla bir arada olacağımız güzel bir Ramazan Ayı’nı geçirmiş olacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…