Home FOTO GALERİ BURSA İHTİSAS DERİ + KARMA OSB, YENİ DÖNEMDE VİTES BÜYÜTECEK

BURSA İHTİSAS DERİ + KARMA OSB, YENİ DÖNEMDE VİTES BÜYÜTECEK

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2017 13:35
6 min read
BURSA İHTİSAS DERİ + KARMA OSB, YENİ DÖNEMDE VİTES BÜYÜTECEK için yorumlar kapalı
0

Bursa İhtisas Deri + Karma OSB yönetimi, yeni dönemde de göreve geldikleri iki yıl boyunca bölge adına attıkları dev adımları sürdürmeyi planlıyor.

Göreve geldikler günden bu yana, OSB’leri ve bölgelerindeki üreticileri adına büyük işlere imza atan Bursa İhtisas Deri + Karma OSB Yönetimi, yeni dönemde de çalışmalarını taçlandırmak için kolları sıvadı. Göreve geldiklerinde ilk olarak üyelerinin üzerine bir yük olarak bırakılan 20 yıllık devlete olan borcun ödenmesi için çalışmalara başlayan Başkan Rıfat Aygüler ve yönetimi, borcun faizlerinin silinip, yeniden yapılandırılması için günler süren çalışmalarının ardından OSB’lerinin borç sorununu çözdü. Daha sonra bölgedeki üreticilerin günümüz şartlarında üretim yapabilmesi için giriştikleri imar tadilatı çalışmalarında da son aşamaya gelen Başkan Aygüler ve yönetimi bu sayede 170 dönümlük arazinin de bölgeye kazandırılması ile önümüzdeki 20 yılın finans problemini bugünden çözmüş olacak.

Ayrıca deri ve deri ürünleri imalatı yapan üreticilerin yanı sıra makine, tekstil sanayicileri, kimyasal üreten firmalar ve hizmet desteği veren firmaların da bölgeye gelerek üreticilerin daha az maliyetle, daha hızlı, daha verimli üretim yapabilmelerini sağlayacak, bölgede endüstriyel kümelenmenin sağlanıp, Bursa İhtisas Deri + Karma OSB’yi Türkiye’ye, bölge ülkelere üretim yapabilir hale getirecek olan karma OSB (İhtisas OSB kazanımlarını kaybetmeden) haline getirecek çalışmalarda da son aşamaya gelindi.

DOLULUK ORANINDA HIZLI ARTIŞ…

Tüm bu çaba ve çalışmalarla birlikte OSB’lerinin Bursa’da ve Türkiye’de konuşulan, gündeme oturan bir bölge haline geldiğini belirten Başkan Aygüler, “2015 yılında % 39 olan doluluk oranımız, 2017’nin ilk dört ayında %52’ye çıktı. Bu gidişatın sürmesi ile hedefimiz ve öngörümüz, doluluk oranımızı 2018 sonunda %70, 2019 sonunda da % 90’a çıkarmaktır. Bunu başaracak kapasitemiz ve gücümüz var” dedi.

YENİ DÖNEMDE ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ…

Başkan Aygüler, 27 Mayıs 2017 Cumartesi Günü gerçekleşecek olan kongreleri sonunda üyelerinden aldıkları güçle yeni dönemde başarılarını taçlandıracaklarına olan inançlarını belirterek,

“İnşallah dünya genelindeki 250 milyar Dolarlık deri ve deri ürünleri ihracatındaki payımızı arttıracak, OSB’mizi ve Bursamızı alanımızda bölgemizin ana merkezi haline getirerek, deri ve deri ürünleri imalatı sanayicileri olarak ülke ekonomimizin parlayan yıldızlarından biri haline geleceğiz.

ALANINDA GÜNDEM BELİRLEYEN BİR OSB…

Yanı sıra kendi elektriğini üreten, üniversitelerle işbirliği için de bu alandaki kalifiye eleman sorununa çözüm üreten, 100 bin ve katları istihdam yaratan, AR-GE, inovasyon ve tasarım çalışmaları ile dünya moda anlayışına yön veren, bu alanda teknolojiler üreterek gündem yaratan bir OSB haline gelerek Türkiye’nin gücüne güç katmayı hedefliyoruz” dedi.

Tüm bunları gerçekleştirecek alt yapı ve gücün Bursa’da olduğunu vurgulayan Başkan Aygüler, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Dericilik sektörü Bursamızda binlerce yıldır var. İş gücü kaynaklarımız, hammaddeye yakınlığımız ve bu alandaki tecrübemiz ile Bursa dericilik sektörünün ana merkezi olmak için ideal bir şehir. Biz de bu amaçla çalışıyoruz, çalışacağız. Bu çabalarımız sonunda bölgemiz, üreticilerimiz, Bursamız, ülkemiz kazanacak”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…