Home FOTO GALERİ ‘Saltanatın Adımları’ndan Görkemli Kapanış

‘Saltanatın Adımları’ndan Görkemli Kapanış

- Guncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2017 14:04
5 min read
‘Saltanatın Adımları’ndan Görkemli Kapanış için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Gösterisine Yoğun İlgi
  • Osmangazi Halk Dansları Topluluğu Nefesleri Kesti

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Gösteri Topluluğu, ‘Saltanatın Adımları’ adlı 11. yılsonu kapanış gösterisiyle görkemli bir etkinliğe imza attı.

Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Gösteri Topluluğu’nun ‘Saltanatın Adımları’ adıyla hazırladığı yılsonu kapanış gösterisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde coşkulu bir şekilde Bursalılarla buluştu. Gösteriye, Osmangazi Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Kenan Kır, Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gösterinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Kenan Kır, “Renkli kostümleri ve canlı figürleriyle ülkemizin halk oyunları, hem halkın en önemli eğlence kültürlerini oluşturur, hem de binlerce yıllık kültürel motifleri yeniden geleceğe taşıyarak bir mirasın yaşatılmasına önemli katkılar sunar. Her etkinlikte sahneye çıkan folklor toplulukları aynı zamanda her türlü eğlencenin ayrılmaz bir parçası olur. Türkiye’de 4 binin üzerinde halk oyunları bulunmakta ve daha değerlenemeyen birçok oyun da bulunmaktadır. Bu özelliğiyle ülkemiz tektir. Osmangazi Belediyemiz’in halk topluluğu, kurulduğu günden itibaren birçok önemli organizasyonlar gerçekleştirmektedir. Ülkemize ait

25 farklı oyunu sahnelemektedir. Bugüne kadar 5 binin üzerinde dansçı ve halk oyunları eğitmeni yetiştirmiştir. Avrupa’da birçok festivallere katılmış önemli başarılara imza atmışlardır. Bu akşam da yurdun çeşitli bölgelerinden farklı oyunlar sergileyeceklerdir. Keyifle izlemenizi umuyorum” diye konuştu.

 

GÖSTERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Aydın yöresinden Gaziantep’e Adana’dan Antalya, Bitlis’ten Kosova’ya kadar çeşitli yörelerden gösterimler, büyük, küçük, master ve yıldız grupların gösterileri, izleyenlerden tam not aldı. Halaydan, çiftetelliye, zeybekten roman ve modern danslara kadar  birbirinden farklı gösterilerle muhteşem bir performans sergileyen Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Gösteri Topluluğu, izleyenleri adeta büyüledi. Gösteri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

MARMARA BİRİNCİLİĞİ OSMANGAZİ’NİN

Bu yıl 11.’si düzenlenen gösterimde, aldığı ödüllerle de motivasyon sağlayan  Osmangazi Halk Dansları Gösteri Topluluğu, 6-7 Mayıs tarihlerinde Zonguldak’ta yapılan halk oyunları yarışmasında Marmara birincisi oldu. Türkiye Şampiyonluğu için 26-27 Haziran’da İzmir’e gidecek olan topluluk, 12 Haziran’da da Almanya olmak üzere Avrupa turnesine çıkacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …