Home FOTO GALERİ BURSA OSB’DEN ‘VEFA’ KİTABI

BURSA OSB’DEN ‘VEFA’ KİTABI

- Guncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2017 12:48
4 min read
BURSA OSB’DEN ‘VEFA’ KİTABI için yorumlar kapalı
0

BURSA OSB TARİHİ KAYIT ALTINA ALINDI

  • BURSA OSB BAŞKANI DURMAZ: KİTABIMIZ BELGESEL NİTELİĞİ TAŞIYOR

BURSA- Türkiye’nin ilk organize sanayisi bölgesi Bursa OSB’nin yarım asrı aşan tarihinin Gazeteci Yazar Dr. Murat Kuter tarafından kaleme alındığı “Bir Sanayi Devrimi” kitabının lansman BTSO’da gerçekleştirildi.

Bursa OSB, bir vefa örneği sergileyerek 56 yıllık tarihini kitaplaştırdı. Gazete Dr. Murat Kuter tarafından yazılan kitap için BTSO Hizmet Binasında lansman düzenlendi. Lansmana Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak ve Bursa sanayisinin bugünlere gelmesinde başrol oynayan duayen isimler katıldı.

BELGESEL NİTELİĞİ TAŞIYOR

Vefa örneği olarak “Bir Sanayi Devrimi” kitabını hazırladıklarını söyleyen Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, “Zaman acımasız ve hızla akıp gidiyor. Ayrıca hafızalar da maalesef unutkan. Bu anlamda ülkemizin planlı sanayileşmesi döneminde ilki olan ve her zaman örnek alınan Bursa OSB’nin bilhassa kuruluş ve gelişme süreci ile bugününü anlatmak için ve tarihe not düşmek adına Gazeteci Yazar Dr. Murat Kuter ile birlikte kitap ve filmimizi hazırladık. Katkıları için kendisine teşekkür ediyoruz.  Kurum tarihinin kayıt altına alınması anlamında belgesel niteliği taşıyan bu çalışma için katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dr. Murat Kuter ise, “Tarihsel süreç içerisinde birçok konuda ilkleri hayata geçiren Bursa, Türkiye’nin ilk sanayi bölgesini kurma sorumluluğunu üstüne alarak tarihsel süreç içerisinde bir devrime imza attı. Türkiye, Bursa OSB ile başlayan sanayileşme süreciyle Avrupa’nın en kaliteli üretim merkezlerinden birine dönüşürken bu başarı öyküsünde Bursa OSB’nin payı büyüktür. Bursa OSB, hem Bursa hem de Türkiye ekonomisinin göz bebeğidir. Bu çalışmayla devrim niteliği taşıyan Bursa OSB’nin tarihini olabildiğince birinci ağırlardan aktarmaya çalıştık. Amacımız bir dönemi kayıt altına almaktı” ifadelerini kullandı.

Lansmanın ardından Bursa sanayisinin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan duayen isimler plaketle onurlandırılırken bugün aramızda olmayan isimler de yad edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…