Home FOTO GALERİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ GELECEĞİYLE BULUŞTU

OTOMOTİV SEKTÖRÜ GELECEĞİYLE BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 20 Mayıs 2017 14:23
7 min read
OTOMOTİV SEKTÖRÜ GELECEĞİYLE BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

Otomotiv sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Türkiye’nin ilk otomotiv lisesi Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçı Birliği Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL), Gençlik Haftası’nda 2. OTOFEST ve Kariyer Günleri etkinliği ile otomotiv sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirdi.

BURSA – Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçı Birliği (OİB) tarafından otomotiv sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını gidermek üzere kurulan ve bu yıl 4. mezunlarını verecek olan OİB MTAL, otomotiv sektörünün geleceği olan lise öğrencilerini sektörün devleriyle buluşturdu. OİB MTAL’da düzenlenen festivalin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Memur-sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Kolbaşı, çok sayıda sanayici ve iş adamı, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

BULUT: ÖĞRENCİLERİMİZİ ALAN İÇİNDE TUTMAK İSTİYORUZ

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren OİB MTAL Müdürü Yunus Bulut, geçen yıl büyük bir heyecan ile başlattıkları etkinliğin ikincisi gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Ülke sanayisinin yeni anlayışı doğrultusunda sektöre ana eleman yetiştirdiklerini vurgulayan Bulut, “4 yıl boyunca emek vererek yetiştirdiğimiz, teknik bilgi ve becerilerle donattığımız öğrencilerimizi sanayi kuruluşlarına kazandırmak, bir başka deyişle alan içinde tutma hedefimizi siz değerli sanayi temsilcileri ile el ele vererek gerçekleştirme arzusundayız. Alan içi istihdamı sağlamanın yanında alan dışı istihdamın da önlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

TÜFEKÇİ: BURADA NİTELİĞİN LANSMANINI YAPIYORUZ

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de ülkemizin yüksek ahlak,  yüksek bilgi, yüksek özgüven ve yüksek tevazu sahibi gençlerle büyük hedefleri gerçekleştirmeye doğru ilerlediğini söyledi. OİB MTAL’ın Türkiye için birçok ilke imza attığını vurgulayan Tüfekçi, şöyle devam etti: “Bizler Otofest’te niteliğin lansmanını yapıyoruz. OİB MTAL, otomobil şehri Bursa’nın ana santrali olma hedefindedir” dedi.

KOLBAŞI: BİRLİK OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

UİB Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Kolbaşı da şöyle konuştu: “Böyle bir günde çok önemli sanayicilerle bir araya gelmenizin ne kadar değerli olduğunu ilerleyen günlerde daha iyi anlayacaksınız. Bu çok önemli bir etkinlik. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Birlik olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

OYAK Renault Sosyal İlişkiler Müdürü Ömer Başaran da bu tarz özgün eğitim kurumlarını destekleyerek geleceğimizi garanti altına almak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

OİB’E ŞÜKRAN PLAKETİ

  1. Otofest ve Kariyer Günleri etkinliğinde OİB’e “Şükran Plaketi” takdim edildi. Plaketi OİB adına UİB Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Kolbaşı aldı. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl düzenlenen etkinliğe destek veren firmalar da plaketle ödüllendirildi.

ÖĞRENCİLERE DENEYİMLERİNİ AKTARDILAR

OİB MTAL Okul Müdürü Yunus Bulut ev sahipliğinde ve Müdür Yardımcısı Nihal Göker’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 2. Otofest ve Kariyer Günleri Etkinliği’nde Aktaş Holding, Akzo Nobel Kemipol,  Coşkunöz Holding,  Bosch Sanayi ve Ticaret, Doğancan Sigorta, Doğu Pres,  Doğuş Oto Bursa, Ermetal AŞ, Ford Erdeğer,  Las-Par, Martur AŞ, Need Yönetim, Orhan Holding,  Otokoç Otomotiv,  Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Plastmet, TKG Otomotiv,  Tofaş Türk Otomobil Fabrikası,  Valeo, Yeşilova Holding gibi sektöründe öncü firmalar ile OİB, Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği ve MESYEB, OİB MTAL öğrencilerine deneyimlerini aktardı ve sektördeki fırsatları tanıttı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…