Home FOTO GALERİ BUMİAD’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI…

BUMİAD’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI…

- Guncellenme Tarihi: 20 Mayıs 2017 14:46
9 min read
BUMİAD’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI… için yorumlar kapalı
0

‘BUMİAD GENÇLİK PLATFORMU’ KURULDU…

  • BUMİAD YENİ ÜYELERİ VE GENÇLERLE DAHA DA GÜÇLENİYOR…
  • BUMİAD BAŞKANI M.ORHAN EFE: GELECEĞİ İYİ OKUYABİLMENİZ İÇİN GEÇMİŞİ OBJEKTİF OLARAK ANALİZ ETMENİZ GEREKİR

 

BURSA – Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku içinde kutladı.

BUMİAD Dernek Merkezinde gerçekleşen kutlama törenine BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan ve BUMİAD üyeleri başta olmak üzere Makedonya ve Yunanistandan gelen mühendis ve mimarlar ile çok sayıda davetli katıldı. Programda BUMİAD’a yeni üye olanlara rozet takılırken, BUMİAD Gençlik Platformu kurulduğu da açıklandı.

Programın açılış konuşmasını yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, “BUMİAD tarafsız yansız olaylara objektif bakan bir kurumdur. Taraf olduğumuz tek şey, Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimiz ile sonsuza dek dalgalanacak bayrağımızdır.” dedi.

BUMİAD olarak milli bayramları hep birlikte coşku içerisinde kutlamayı önemsediklerini belirten Efe, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını korumak için daha çok çalışmak gerektiğinin de altını çizdi. Geçmişe sahip çıkmanın önemine değinen Efe, “Biz toplum olarak İsmet İnönü’ye de Abdülhamit Han’a da sahip çıkmalıyız. Hepsi bizim geçmişimiz. Her insanın yaptığı gibi geçmiş dönem siyasilerimiz de hatalar yapmıştır elbette. Ama yaptıkları doğru şeyler inanın çok daha fazladır. Dolayısıyla İsmet İnönü’yü tarih kitaplarından çıkarmakla, Abdülhamit Han’ı despot bir lider olarak suçlamakla ileriye gidemeyiz. Geleceği iyi okuyabilmeniz için geçmişi çok iyi ve objektif olarak analiz etmeniz gerekir. Örneğin benim okuduğum okullar, Bursa Erkek Lisesi ile şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Abdülhamit zamanında kurulmuş eğitim kurumlarıdır. Mustafa Kemal Atatürk de Abdülhamit’in kurduğu okullarda okumuştur. İsmet İnönü de İkinci dünya savaşı esnasında Türkiye’yi o bataklıktan kurtarmıştır.” diye konuştu.

“BUMİAD GENÇLİK PLATFORMUNDAN ÇOK ÖNEMLİ FİKİRLER ÇIKACAK”

Konuşmasında BUMİAD Gençlik Platformu’ndan da bahseden Efe, şunları söyledi: “Bizler, genç neslin Türkiye’nin geleceği, Atatürk ilkeleri ve dünya barışı doğrultusunda çok önemli çalışmalar yapması gerektiğine inandık. Bu çerçevede Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile Kosova Priştine Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirerek, onlara birlikte çalışma becerisi kazandırmayı, iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi, en önemlisi ise geleneksel mimari mirasımızı öne alarak kendi enerjisini üretebilen kendi atığını arıtabilen Eko İlkokul projesi tasarlamalarını hedefledik. Şubat ayında Kosova’dan 20 öğrenci arkadaşımız geldi ve Bursa’dan da 20 öğrenci arkadaşlarımızla Eko İlkokul projesi yaptık. Bu birliktelik de bir ‘Gençlik Platformu’ oluşturma düşüncesini beraberinde getirdi. 19 Mayıs’ın önemine binaen BUMİAD Gençlik Platformu’nu kurduğumuzu bugün ilan ediyoruz. Gençlerimiz bundan sonra BUMİAD çatısı altında ülkelerinin ve kendilerinin geleceği için çalışmalar yapacak. İnanıyorum ki buradan çok değerli fikirler çıkacak.”

 “19 MAYIS BİTMEKTE OLAN UMUTLARIN YENİDEN YEŞERDİĞİ GÜNDÜR”

BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan da şunları söyledi: “Uzun yıllar süren savaşların ardından tüm ülke büyük bir yorgunluk içerisinde 19 Mayıs’a gelmiştir. 19 Mayıs bitmekte olan umutların yeniden yeşerip büyük bir Kurtuluş Savaşı destanının yazıldığı Türk Milletinin yeniden kavgasının bir başlangıcıdır. O dönemin şartlarını herkes biliyor. Gazi Mustafa Kemal, bu kadar zor şartlardan milli bir devlet çıkarmayı başarmıştır. Samsun’da alevlenen özgürlük meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’da ve tüm Anadolu’da kalplerdeki ateşi tutuşturmuş ve bu ruhla büyüyen milli irade önüne çıkan tüm engelleri parçalayıp aşarak modern Türkiye Devleti’ni kurmuştur. Milli Mücadele’nin ilk adımı olan 19 Mayıs kutlu olsun. Bugün vesilesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı için şehit olmuş aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.”

19 MAYIS MARŞLARLA KUTLANDI

Konuşmaların sonrasında BUMİAD Gençlik Platformu’nun ilk üyelerine rozetleri takılırken üyelik beratları da verildi. Ayrıca BUMİAD’a yeni üye olanlara da rozetleri M. Orhan Efe ve İlker Özaslan tarafından takıldı ve üyelik belgeleri verildi.

Piyano ve keman resitalinin de sunulduğu gecede konuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Kokteyl bölümünde de Alba Orkestrası sahne aldı. Seçkin repertuarı ile konukları mest eden grup, misafirlere eğlenceli anlar yaşatırken Alba Orkestrası’nın söylediği 10. Yıl marşı ve İzmir Marşı ile coşku tavan yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…