Home FOTO GALERİ TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 170. YAŞINDA

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 170. YAŞINDA

- Guncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2017 15:25
8 min read
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 170. YAŞINDA için yorumlar kapalı
0

Bölge Müdürlüğümüz Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova ilerinde 1020 personelle 55 Tapu Müdürlüğü ve 4 Kadastro Müdürlüğü ile hizmet vermektedir.

22 Mayıs 2017 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 170. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz.

Genel Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler vermeye devam edecektir. Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu Projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bölümünü de hayata geçirmiştir.  İçinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında personel alt yapısı oluşturulup, eğitimleri sağlanarak günümüz bilgi toplumuna katkıda bulunacak seviyeye çıkartmak, Kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir.

Tapu ve Kadastro hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sürekli olarak gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Müdürlüklerimizde faaliyete geçen online başvuru ve sıramatik sistemi ile vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün Tapu Randevu Sistemi olan e Randevu (https://randevu.tkgm.gov.tr)  adresi hizmet vermektedir

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Projesi kapsamında TKGM-TURKSAT işbirliği ile tapu bilgilerinin e-Devlet kapısından vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu hizmet kapsamında; e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr   adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşması imkânı sağlanmıştır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hem https://www.turkiye.gov.tr adresinden hem de Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunarak T.C. Kimlik Bilgilerinin TAKBİS sistemine girişini sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca TAKBİS sistemi ile tapu işlemleri Türkiye’nin her yerindeki Tapu Müdürlüklerinde yapılmaktadır.

6083 sayılı teşkilat yasasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerimizde de hizmet verme çalışmalarına başlamıştır. Bu kapsamda Berlin Başkonsolosluğunda Tapu ve Kadastro Birimi hizmete açılmış ve diğer yurtdışı temsilciliklerimizde konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerde EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) kapsamında elektronik imzaya geçilmiştir.

Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla; CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi), Muhtarlık Bilgi Sistemi ve Alo 181 Etkileşim Merkezi uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle 2016 yılında 1065 vatandaşımıza bilgilendirme sağlanmış ve şikâyetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmıştır.

Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde (http://www.tkgm.gov.tr) PARSEL SORGULAMA butonundan sorgulama yapıldığında parsele ait bilgiler vatandaşlarımıza sunulmuştur.

Vatandaşlarımızın işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla Bölge Müdürlüğümüz hizmet binasında; Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel Belediyeleri tarafından taşınmazlara ait Emlak Birimleri kurulmuş olup; bu birimlerden Emlak değerleri alınabilmektedir.

Bölge Müdürlüğümüzce sürekli yapılan vatandaş memnuniyeti anketleri sonucunda, 4445 kişi telefonla aranmış ve bu anket sonucunda; %98.23 oranın da vatandaş memnuniyeti görülmüştür.

Vatandaş memnuniyetinin üst düzeyde sağlanması konusunda Basın ve Yayın Kuruluşlarının sağladıkları katkıya teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…