Home FOTO GALERİ İMSİAD, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ KONUŞTU

İMSİAD, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ KONUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2017 13:57
5 min read
İMSİAD, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ KONUŞTU için yorumlar kapalı
0

GÖKÇADIR: EN ÖNEMLİ ŞEY İNSAN HAYATI!

  • İŞ TEFTİŞ GRUP BAŞKANI ATA: BİRBİRİMİZİ DAHA ÇOK DİNLEMELİYİZ

BURSA-İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş Adamları Derneği (İMSİAD), inşaat sektöründe iş kanunuyla iş sağlığı ve güvenliği kanunu uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

BTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, BTSO 18. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Taner Eke, BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İş Teftiş Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata, İş Teftiş Bursa Grup Başkan Yardımcısı ve İş Müfettişi Ümit Fıçıcı ve İMSİAD üyesi iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan İş Teftiş Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata, 2011 yılından sonra denetim faaliyetlerinde değişikliğe gidildiğine dikkat çekti. Önleyici teftiş yaklaşımını benimsediklerini vurgulayan Ata, “Anlatmak istediğimiz sorun ortaya çıkmadan tedbir almak. Riskleri ortadan kaldırmak, riskli sektörleri belirlemek, insanı merkeze alan, tüm tarafları kapsayan çözüm odaklı teftişler gerçekleştiriyoruz. İş kazaları ve meslek hastalıklarının olmadığı, sosyal barışın sağlandığı bir ülke için hep birlikte çalışmalı ve birbirimizi daha çok dinlemeliyiz. İMSİAD’ın düzenlediği toplantı bu açıdan çok önemli.  İMSİAD’ın değerli yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ KANUNU

Ata’nın ardından İş Teftiş Bursa Grup Başkan Yardımcısı İş Müfettişi Ümit Fıçıcı inşaat sektöründe iş kanunu uygulamalarını anlattı. Ata, iş kanununun amacı işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanılarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemek olduğunu belirtti.

İŞVEREN RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPTIRMAK ZORUNDA

İş Müfettişi Mehmet Melih Koçak da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği kanunu uygulamalarını aktardı.  Sahada karşılaştığı olumsuz örnekleri dinleyicilerle paylaşan Koçak, “İşveren iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak zorundadır. Risk değerlendirmesi yapılmaması halinde işyeri mühürlenmesine varana kadar cezalar söz konusudur.

GÖKÇADIR: EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır da inşaatlarda meydana gelen birçok kazanın eğitimsizlikten kaynaklandığını dile getirdi. İnşaat sektöründe çalışanların eğitimi için yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini beklediklerini dile getiren Gökçadır, “Ülkemizde işveren her konuyu bilmek zorunda. Gelişmiş ülkelerde ise sorumluluğun paylaşıldığını görüyoruz. Hatayı kim yaparsa yapsın bedelini işveren ödüyor. Bu anlayışı değiştirmek için çalışmalıyız. Bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz. Çünkü insan hayatından önemli başka bir şey yok. Bunu koruyacaksak el birliğiyle koruyacağız. Tüm sorumlulukları işverene yüklemek bir çözüm değil. Herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…