Home FOTO GALERİ Osmangazi Kent Konseyi Almanya’da 15 Temmuz’u Anlattı

Osmangazi Kent Konseyi Almanya’da 15 Temmuz’u Anlattı

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2017 15:50
6 min read
Osmangazi Kent Konseyi Almanya’da 15 Temmuz’u Anlattı için yorumlar kapalı
0
  • Lahn Dill’de Hain Darbe Girişimi ve Yeni Hükümet Sistemi Anlatıldı

 

Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, ‘Yabancı Düşmanlığının Zararları’ ve ‘Sporun Birleştiriciliği’ konulu proje kapsamında davetli olarak gittikleri Almanya’nın Lahn Dill bölgesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası Yaşananlar’ ile ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konularında Alman gençlerle bilgi paylaşımında bulundu.

 

Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehri Lahn Dill ile Avrupa Birliği Projeleri kapsamında geliştirilen proje kapsamında Almanya’ya giden Osmangazi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, Lahn Dill Kreis Wetzlar Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı. Ziyaretle ilgili bilgi veren Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, iki kardeş belediye arasında uzun süredir çalışılan bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Aslında, her ne kadar büyük gibi görünse de dünya çok küçük. Her dalda yapacağımız işbirliğinin son derece mükemmel neticeler vereceğine inanıyorum. Özellikle ülkemizin de yer aldığı coğrafyada yaşanan savaşlar dikkate alındığında, bizlerin dünya barışına yapacağı her türlü katkıdan son derece gururluyuz. Bizim kardeş şehir ilişkilerine bakış açımız dünya barışına katkı sağlamak; insanların, bizi, Türkiye’yi Bursa’yı ve Osmangazi’yi daha yakından tanımasını sağlamak” dedi.

 

İki kent arasındaki mevcut bağları güçlendirmeyi hedefledikleri projenin konu başlıklarının, ‘Yabancı

Düşmanlığının Zararları’ ve ‘Sporun Birleştiriciliği’ olarak seçtiklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Gençlik Meclisi Üyelerimiz’den oluşan heyetle gittiğimiz Lahn Dill’de katıldığımız etkinliklerde demokrasi tarihinde görülmemiş bir şekilde tüm seçimleri üst üste kazanan bir hükümete ve yine halk tarafından doğrudan seçilmiş Cumhurbaşkanı’na karşı 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkin bilgiler paylaştık.  Türk demokrasisi böylesine ağır bir saldırıya uğrarken, dost ve müttefik olarak bildiğimiz devletlerden ilk anda bir destek göremediğimizi söyledik. Avrupa ülkelerindeki bireysel terör saldırılarında bile kenetlenerek, tüm dünyaya birlikte mesaj veren müttefiklerimizin, nedense Türkiye’deki darbe girişimine karşı aynı hassasiyeti gösteremediklerini, ya da seslerinin oldukça cılız çıktığını, müttefiklerimizden de aynı hassasiyeti beklediğimizi ifade ettik”

 

Konferans ve sempozyumların yanı sıra, kültürel ve sportif bir dizi etkinlik de gerçekleştirdiklerini belirten Eşer, “Katıldığımız tüm etkinliklerde, her fırsatta hain darbe girişimini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin bilgileri, Alman gençler ve bizi ağırlayan kardeş şehrimiz Lahn Dill Kreis Belediyesi ve diğer yetkililerle paylaştık. Son derece verimli bir ziyaret oldu. Başta bizi her konuda destekleyen Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, bizi en iyi şekilde ağırlayan Lahn Dill Kreis Wetzlar Kaymakamı Wolfgang Schuster’a ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…