Home FOTO GALERİ MİMARİ PROJE YARIŞMALARI TARTIŞILDI

MİMARİ PROJE YARIŞMALARI TARTIŞILDI

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2017 15:15
8 min read
MİMARİ PROJE YARIŞMALARI TARTIŞILDI için yorumlar kapalı
0

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, “Yarışmaları Okumak” temasıyla düzenledikleri kongrenin Türkiye’de bir ilke imza attığını ifade etti.

BURSA- 12-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında BAOB Yerleşkesi Mimarlar Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 28. Uluslararası Yapı Yaşam Kongresi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen mimarları bir araya getirdi. İki gün süren ve “Yarışmaları Okumak” temasıyla şekillenen kongrede, ulusal ve uluslararası alanda akademisyenler, araştırmacılar, sivil toplum kuruluşları, girişimciler ve kentlilerin katılımıyla kapsamlı ve çok boyutlu bir tartışma ortamı meydana geldi.

Kongrenin ilk gününde Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün moderatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Burak Altınışık, Dr. Mimar Evin Eriş, Y, Mimar Zeynep Melike Atay ve Dr. Mimar Nizam Onur Sönmez Türkiye’deki ve dünyadaki mimarlık yarışmalarını masaya yatırırken Prof. Dr. Özgür Ediz moderatörlüğünde ikinci oturumda Mimar Can Hazal, Mimar Gizem Kuçak Toprak, Yrd. Doç. Dr. Emine Ekinci Dağtekin yarışma tarihlerini ve yarışma yöntemlerini ele aldı. İlk gün, Yrd. Doç. Dr. Devrim Çimen yöneticiliğindeki forumla tamamlandı.

“KONUT ÜRETİMİNDE YARIŞMA TERCİH EDİLMİYOR”

Kongrenin ikinci gününde, uluslararası üne sahip mimarlar Samuli William Woolston, Jose Zabala Roji ve Peter Mill Oborn, mimarlara konferans verdi. Aynı gün Mimar Bilge Kobaş, Mimar Doğu Kaptan ve Doç. Dr. Adnan Aksu yarışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Mimar Sıddık Güvendi moderatörlüğünde “Genç Mimarlar Gözünden Yarışmaları Okumak” temalı panelde Mimar Tolga Hazan, Mimar Büşra Al ve Mimar Cihan Sevindik yarışma tecrübelerini aktarırken Yrd. Doç. Dr. Özgür Bingöl moderatörlüğündeki ikinci panelde Doç. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu ve Y. Mimar Oknur Çalışkan “Geçmiş Deneyimler Üzerinden Konut Yarışmalarını Tasarlamak” konusunu tartışmaya açtı. Panelde son dönemlerde konut üretimindeki artışa rağmen üretimde yarışmaların başvurulan bir yöntem olmadığını dikkat çekildi. Kongrenin son oturumu ise “Mimarın Para İle İmtihanı” başlığı altında Mimar Ömer Selçuk Baz ve Ömer Yılmaz’ın keyifli tartışmasına sahne oldu.

ŞİMŞEK: UMARIM ÜLKEMİZDEKİ MİMARLIĞA FAYDA SAĞLAR

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, kongrenin kapanışında, 28. Uluslararası Yapı Yaşam Kongresini tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kongreyi ilgi çekici bir konu başlığıyla ve geniş bir katılımla düzenlediklerini belirten Şimşek, şunları söyledi: “Bu sene temamız ‘Yarışmaları Okumak’ başlığı oldu. Özellikle mimarlık yarışmaları konusunda farklı aktörlerin değerlendirmelerini almak ve değişik açılardan bakmak için böyle bir konuyu seçtik. Türkiye’de bu konuyla ilgili yapılan ilk kongre olduğunu biliyoruz. Fakat bizi üzen bir konu ilimizdeki yerel yöneticilerin bu konuya ilgi gösterip takipçisi olmamaları. Umarız kongremiz, ülkemizdeki mimarlık ortamına katkı sağlar ve mimarlık yarışmalarının artarak özellikle meslekteki rekabet koşullarının daha doğru bir şekle gelmesi konusunda bize yardımcı olur” dedi.

KONGRE GALA GECESİYLE NOKTALANDI

Mimarlar Odası Bursa Şubesi kongrenin ardından, Almira Otel’de gala gecesi düzenledi. Gecede 28. Yapı Yaşam Kongresi’nin hayata geçmesinde emeği olan Doç. Dr. Adnan Aksu, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Hacıal Beyoğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Sönmez, Bora Akçay, Melih Türa, Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Prof. Dr. Özgür Ediz, Doç. Dr. Deniz Dokgöz, Yrd. Doç. Dr. Özgür Bingöl ve Yrd. Doç. Dr. Devrim Çimen, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ve başkanlığı döneminde “Yapı Yaşam Kongresi’nin” temelini atan M. Orhan Efe tarafından plaketle ödüllendirildi. Gecede konuşan Efe, “Bir insanın çocukluktan ölümüne kadar olan tüm süreç mimarlığın ilgi alanına giriyor. Sadece bina projesi çizmekte değil yaşamı planlamak da bizim en önemli sorumluluğumuz. Dolayısıyla bu etkinliğin adını o zaman ‘Yapı Yaşam’ koyduk. Umarım ileride de kongremizi fuarlarla şekillendiririz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…