Home FOTO GALERİ Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2017 15:16
8 min read
Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu için yorumlar kapalı
0

Dündar: “Yarışmanın Dünyada Ses Getirmesi Gurur Verici”

– Tanpınar’ın Satır Aralarında Musiki Konseri Mest Etti

 

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. ‘Sarışın Buğdayı Rüyalarımızın’ başlığı ile şiir dalında düzenlenen yarışmada birinciliği, Hatay’dan Murathan Çarboğa ‘Dilemma’ isimli eseriyle kazandı.

 

“Edebiyat Dünyamıza Değerli Eserler Kazandırıyoruz”

Yurt içi ve yurt dışından toplam 736 eserin katıldığı yarışmanın ödül töreni, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak 16 yıldır düzenledikleri bu yarışmayla birlikte birçok değerli eseri edebiyat dünyasına kazandırdıklarını söyledi. Her yıl dereceye giren eserleri kitap haline getirdiklerini belirten Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin yayınlanan eserleri bir kütüphane zenginliğine ulaştı. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nı sempozyum ve atölye çalışmalarıyla Tanpınar Akademi  olarak daha geniş kapsamlı şekilde ele alıyoruz. Bu yıl Orhan Okay hocamız anısına gerçekleştirilen sempozyum da kitap haline getirilecek. Ayrıca bir edebiyat dergisi çıkarılacak. İnşallah Eylül ayında birbirinden kıymetli kalemlerin oluşturduğu dolu dolu bir edebiyat dergisi okuyucuları ile buluşacak. ‘Tanpınar’da Zaman’ dergi çalışması bu yıl ilk kez gerçekleştirildiğinden dergiye son katılım tarihi itibariyle başvurular sona ermedi. Hala yazı gelmeye devam ediyor. Elimizde ciddi oranda birbirinden kıymetli yazı var. Bu dergiyi yılda bir kez yayınlayacağımız için tüm yazarlarımızın emeklerin de boşa gitmemesi adına yayın kurulu derginin yayın tarihini Eylül olarak revize etti. İnşallah Eylül ayında birbirinden kıymetli kalemlerin oluşturduğu dolu dolu bir edebiyat dergisi okuyucuları ile buluşacak” dedi.

Azerbaycan’a Örnek Oldu

Yarışmaya katılımın her yıl arttığını kaydeden Başkan Dündar, “Bu yıl şiir yarışmamıza 18 farklı ülkeden eserler geldi. Bu yarışmamız, Azerbaycan’a örnek oldu. Azerbaycan’da düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda dereceye girenler ödül olarak Türkiye’ye gelerek bizleri ziyaret ettiler. Demek ki doğru ve başarılı çalışmalar yapıyoruz ki, gönül coğrafyamızın uzandığı her yerden takip ediliyoruz. Yaptığımız çalışmaların yurt dışında da ses getirmesi bizleri mutlu ediyor. Edebiyat dünyasına yeni eserler ve isimler kazandırdığımız yarışmamız, bundan sonra da sürecek.  Felsefeleri ve kalemleri ile dünyaya örnek olan bir çok yazar şair ve düşünüre sahip olan bir millet olmak bizim için gurur verici. Bizlere düşen manevi mirasımızı yaşatmak, sahip çıkmak ve geleceğe taşımak” diye konuştu.

 

Yarışmanın jüri başkanlığını yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman da yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’nın mümtaz şahsiyetlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar’a büyük bir vefa örneği gösterdiğini belirterek, “Osmangazi Belediyemiz, 2001 yılından itibaren hiç aksatmadan Tanpınar’ın eser verdiği 7 farklı dalda yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmalarda jüri üyesi olarak hizmet vermekten gurur duyuyorum. Yarışmanın formatı gereği bu akşam 5 esere ödül veriliyor ama bu diğer eserlerin değersiz olduğu anlamına gelmesin. Şairlerimizin hepsine teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Bu yarışmanın uzun yıllardır yapılmasına gayret gösteren Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Birinci Murathan Çarboğa, ikinci Yasin Mortaş, üçüncü Talha Kuru, mansiyon ödüllerini kazanan Nur İpek Önder Mert ve Özkan Dursun’a ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile  jüri başkanı Abdullah Uçman verdi.

 

Ödül töreni, Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu’ndan Hakan Talu ve grubunun verdiği Tanpınar’ın Satır Aralarında Musiki” konseriyle sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…