Home FOTO GALERİ İZNİKLİ ENGELLİ GENÇLERE KINA YAKILARAK ASKERE UĞURLANDI

İZNİKLİ ENGELLİ GENÇLERE KINA YAKILARAK ASKERE UĞURLANDI

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2017 14:06
10 min read
İZNİKLİ ENGELLİ GENÇLERE KINA YAKILARAK ASKERE UĞURLANDI için yorumlar kapalı
0

İznik Özel Erkim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi aracılığıyla Belediye Başkanının Eşi Hacer Sargın’ın Büyük Gayretleri ile 1 günlük temsili askerlik yapacak. İznikli engelli asker adaylarıı için “Asker kınası” yakıldı.

 İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde düzenlenen geceye, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan Eşi  Yıldız Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve eşi Hacer Sargın, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak ve eşi Özgür Toprak, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer ve çok sayıda vatandaş ile asker aileleri katıldı.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program, Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Belediye Başkanının Eşi Hacer Sargın, Kaymakamın eşi Yıldız Pehlivan, Garnizon Komutanının Eşi Özgür Toprak, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tosun, İlçe Nüfus Müdiresi Selma Yılmaz ,Özel Erkim Eğitim Merkezi Müdüresi Nilgün Albayrak Tarafından Engelli Askerlere dualar eşliğinde asker kınası yakıldı. hep birlikte hazırlanan yaş pasta kesildi.

Programda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Osman , her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirterek, ”  Saygıdeğer hanımefendiler , beyefendiler , sevgili askerler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Evet sevgili konuklar bu akşam gerçekten çok güzel bir program sevgili kardeşlerimizi askere uğurluyoruz. hayırlısıyla da  vatani görevlerini yapıp tekrar yuvalarına dönmüş olacaklar. Biz bu güzel kardeşlerimize şimdiden hayırlı tezkereler diliyoruz. Ben askerlerimizi görünce kendi askerliğim aklıma geldi. Bunlarla birlikte askere gidiceğiz. Evet sevgili konuklar şimdi bu akşam bu güzel kardeşlerimize kına yakılacak. İnşallah kına yakacağız ki vatanına kurban olsunlar. Bizim örf ve adetlerimizde böyle bir şey var , çünkü bizim için vatan kutsaldır. Bizim için vatana annedir, babadır , namustur , şereftir. Böylesine güzel bir görevi eda etmek üzere bu gün sayın kaymakamımızı ve sayın garnizon komutanımızı eşliğinde sizlere kınalar yakılacak ve sizleri de bizler askere uğurlayacağız. Sizler de bu vatana göz diken o düşmanlara fırsat vermeyeceksiniz. Vatanı bölmek , parçalamak isteyenlere aman vermeyeceksiniz. Onların her an korkulu rüyası olacaksınız. Sevgili konuklar böylesine güzel bir programı hazırlayan, sunan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Vatani görevlerini yapacak bu kardeşlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Cenabı hak annelerine, babalarına ve ülkelerine bağışlasın inşallah diyorum”dedi.

 

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında” Sevgili gençler Her Türk Asker doğar. Hepimiz aslında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde dünyaya gelen bütün erler, erkekler bir gün askerlik vazifesini yapmak üzere yola çıkarız. Kimine erken , kimine geç bu vazife nasip olur. Ama her Türk gencide bu şerefi laikiyle yerine getirir. Nöbetine sadece askerlik üniforması içerisinde değil ömrünün sonuna kadar da devam eder. Bu söz zaten birazda onu ifade eder. Sadece askerlik günlerinde değil ömrümüzün sonuna kadar bu vatan için, bu yüce millet için, bu büyük devlet için her an , her gün nöbete hazır olduğumuzu biliriz. Bu bilinçle yolumuza devam ederiz. Bu gün kıymetli kınalı kuzularımızı, annelerinin biricik yavrularını yarın askere göndermek için toplandık. İnşallah gidip Yenişehir de bu vazifelerini icra edecekler. Ben onları yetiştiren ailelere şükranlarımı arz ediyorum. Onları eğiten öğretmenlerine gene şükranlarımı arz ediyorum. Bu geceyi tertip eden bütün arkadaşlarımıza yine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Özel Erkim Eğitim Merkezi Müdiresi Nilgün Albayrak ise, Engelliler Haftası dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı’nın 1 günlük temsili askerlik uygulaması çerçevesinde, “En Büyük Asker Bizim Asker Projesi”ni hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı. Albayrak, “Hepiniz biliyorsunuz ki askerlik bizim için çok önemlidir. Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayan bilir. Bunu yaşamayan bilemez, Allah kimseye yaşatmasın. 1 günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Proje kapsamında Belediyemiz asker kınası etkinliğinde arkamızda durarak  her türlü desteği sağladı. Sizlerin huzurunuzda programa katılan tüm protokol üyelerine ve ayrıca Belediye Başkanımız Osman Sargın’a ve Eşi Hacer Sargın’a bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda İznik Belediye Başkanın eşi Hacer Sargın’a desteklerinden dolayı İznik Özel Erkim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum sahibi Ahmet Toz plaket sundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …