Home FOTO GALERİ KOSOVA’DA İKİNCİ GRUP MEZUNLARIMIZI VERDİK

KOSOVA’DA İKİNCİ GRUP MEZUNLARIMIZI VERDİK

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2017 14:03
3 min read
KOSOVA’DA İKİNCİ GRUP MEZUNLARIMIZI VERDİK için yorumlar kapalı
0

Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında açılan BUSMEK kursları Kosova`da kursiyerleri mezun etmeye devam ediyor.

 

Geçtiğimiz sene Bursa`ya gelerek kuaförlük ve cilt bakımı alanında BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin bir kısmının ülkelerinde iş yeri açması, kalanının ise hemen iş bulmasının ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, BUSMEK kurslarını Kosova’ya taşımayı teklif etmişti. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Konfeksiyon Makineleri Kullanımı ve Giyim alanında eğitim vermek için Priştina`da atölye kuran BUSMEK bu atölyeden ikinci grup mezunlarını verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman, Üsküp-Kosova Derneği Başkanı Recep Gündüz 200 saatlik “Konfeksiyon Makineleri Kullanımı ve Giyim” alanında eğitim alan ikinci grup kursiyerlerinden oluşan 28 öğrencinin mezuniyet törenine katıldılar. Şu ana kadar 55 kursiyer bu alanda, sektöre kazandırılmış olup, 30 kişilik yeni grupla eğitimlere devam edilmektedir.

Başkanvekili Abdülkadir Karlık “ Geçtiğimiz Ocak ayında ilk grup öğrencilerin eğitimleri devam ederken bir yandan da iş bulması kosova gündeminde geniş yer bulmuştu ve şimdide ikinci grubunda mezuniyetine tanık oluyoruz. Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu kursların çeşitliliğinin artması üzerine bizlerden talepleri var. İnşallah ilerleyen zamanlarda Kosova için nitelikli ara eleman yetiştirmek için farklı kurslarıda BUSMEK üzerinden planlayacağız” diye konuştu.

Mezuniyet törenine katılan Kosovalı yetkililer yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ifade ederek ülkesi adına Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ifade ettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…