Home EĞİTİM BAŞKAN SARGIN’DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ

BAŞKAN SARGIN’DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ

- Guncellenme Tarihi: 10 Mayıs 2017 14:16
4 min read
BAŞKAN SARGIN’DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Selçuk İlkokulu’nun daveti üzerine 4 sınıflara Sosyal Bilgiler Dersinde Yerel Yönetim hakkında bilgiler verdi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı Selçuk İlkokul Müdürü Metin Çatak, 4-A Sınıf Öğretmeni Halil Yürüken,4-B sınıf öğretmeni Mustafa Bastırmacı, 4-C sınıf öğretmeni Şöhret Şen ve öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Yerel Yönetim Dersi Selçuk İlkokulu’nun toplantı salonunda gerçekleşti.

Minik öğrencilerle buluşan belediye başkanı Osman Sargın verdiği ders’te” Belediye Başkanı olarak bizler  İç işleri bakanlığına bağlı ve özel kanunlarla idare ederiz. İnsanların tüm ihtiyaçlarını kanunlar çerçevesinde karşılarız. Örneğin hasta ise hastalığıyla ilgili fakirse onlara yemek götürülür. Yolları bozuksa onların yollarını yapar, aklınıza gelebilecek her türlü imkanları onlara sağlamaya çalışırız. Bir belediye başkanı tek başına hiçbir zaman karar veremez, mesela İznik’in nüfusu 50.000 den az olduğu için 15 tane meclis üyesi vardır. 50.000 den fazla olsa 25 tane meclis üyesi olur. 10.000 ile 50.000 olan belediyelerin meclis üyesi sayısı 15 tir.  Yani nasıl Türkiye’ de bu gün 600 Milletvekili var, 600 Milletvekilinin çıkartmış olduğu kanunlarla Türkiye idare ediliyorsa, yerel yönetimlerle de meclis üyesinin almış olduğu kararlarla uygulamalar yapılır. Biz kanun çıkartamayız uygulama yaparız. Örneğin sizin mahallenize bir sokak yapılacak, bu sokak yapılması için belediye meclis üyeleri yönergeyi verir, önerge oylamaya tabi tutulur. Yüzde ellinin bir fazlası evet derse o sokakta uygulamalı yapılır. Yani belediye başkanı kendi kafasına göre işler yapamaz. Demokrasi dediğimiz olay var ya çoğunluğun göstermiş olduğu yolda ilerlemek gibi bir şeydir” dedi.

Ardından belediye başkanı öğrencilerin sorularına teker teker cevap vererek onları aydınlattı. Dersin sonunda İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a eski yılların anısına okuduğu Selçuk İlkokulundaki karnesi Okul Müdürü Metin Çatak tarafından sürpriz olarak sunuldu.

Selçuk İlkokulu Müdürü ve 4 sınıf öğretmenleri belediye başkanı Sargın’a göstermiş olduğu nazik daveti kabul ettikleri için teşekkür ettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…