Home FOTO GALERİ KARDEŞ ŞEHİR MAYIS MECLİSİNE KATILDI

KARDEŞ ŞEHİR MAYIS MECLİSİNE KATILDI

- Guncellenme Tarihi: 3 Mayıs 2017 14:12
4 min read
KARDEŞ ŞEHİR MAYIS MECLİSİNE KATILDI için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi 2017 yılı Mayıs ayı meclis toplantısına Sırbistan’ın Tutin Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Esat Holiç ve beraberindeki heyette katıldı.Meclis toplantısında Tutin ile İznik’in kardeş şehir olması ile ilgili karar oy birliği ile alındı.İznik, Tutin Şehri ile 6. Kardeş şehrine kavuştu.

2017 Yılı Mayıs ayı Meclis Toplantısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın Başkanlığında 13 Gündem Maddesi ile toplandı. Toplantıda birbirinden önemli kararlara imza atılırken, Nisan 2017 ayına ait meclis toplantısında alınan kararların özetleri onaylandı.

Mayıs Meclisinde bulunan gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlanırken Haziran ayı meclis toplantısı 6 Haziran 2017 tarihinde saat 19.30’da yapılması kararlaştırıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı konuşmada ” 2017 yılı Mayıs ayı meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bu mecliste alacağımız kararlar yaşadığımız İznik’e hayırlı uğurlu olur.Bu meclisimizde anlamlı bir olaya ev sahipliği yapıyoruz.Yeni kardeş şehrimiz olacak olan Sırbistan’ın Tutin şehri Belediye Başkan Yardımcısı ve heyeti meclisimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.Kendilerine ilçemize ve meclisimize hoş geldiniz diyorum.Alacağımız kardeş şehir kararının her iki ülke insanlarının kültürel ve dostluk ilişkilerimize olumlu yönde yansıyacağından şüphemiz yoktur.” dedi.

Tutin şehri Belediye Başkan Yardımcısı Holiç ise tercumanı aracılığıyla yaptığı açıklamasında “Öncelikle misafirperverliğiniz ve sıcak karşılamanızdan dolayı Sayın Başkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum.Bizler de kendimizi Osmanlı’nın torunları olarak görüyoruz.Bizler yolumuza Lider Aliya İzzetbegoviç’in çizdiği yol ile devam ediyoruz.Bu kardeşliğin iki ülke insanlarına faydalı olacağına inanıyor, hepinize saygılar sunuyoruz” dedi.

Meclis toplantısı sonrası İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Başkan Yardımcısı Esat Holiç’e ve heyete Çini Tabak hediye ederken,Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç’e iletilmek üzere Çini Vazo ve İznik’e ait tanıtım dokümanları verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…