Home FOTO GALERİ MUŞ İLDER’in 4. Olağan Kurul Toplantısı 30 Nisan Pazar Günü

MUŞ İLDER’in 4. Olağan Kurul Toplantısı 30 Nisan Pazar Günü

- Guncellenme Tarihi: 2 Mayıs 2017 14:47
7 min read
MUŞ İLDER’in 4. Olağan Kurul Toplantısı 30 Nisan Pazar Günü için yorumlar kapalı
0

Barış Manço Kültür Merkezi’nde Muşlu Sanatçı DODAN’ın Konseri ile birlikte gerçekleşti.

Bursa’da 2010 yılından itibaren faaliyetlerini yürüten ve organizasyonları ve  etkinlikleri ile Bursa’da yaşayan Muşluların gönlünde taht kuran Muş  İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin  4. Olağan Kurul Toplantısı Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

MUŞ İLDER’in 4. Olağan Kurulu  Bursa’dan Siyasetçileri, Bürokrasiyi, Sivil Toplum Kuruluşları ve Bursa’da yaşayan Muşluları bir araya getirdi. Üç yıldır Dernek Başkanlığını yürüten Avukat Ali Özcan başkanlık görevini devrederken kendi başkanlık döneminde yapılan faaliyetleri   değerlendirirken: “Bizler, kimi zaman çocuk olduk, sokakta çalışan çocukların sorunlarını anlamaya çalıştık, kimi zaman yetim olduk, yetimlerin duygularını yaşadık, kimi zaman Suriyeli olduk muhacirliği anladık, kimi zaman yoksul olduk, açlığı anlamaya çalıştık. Anladıklarımızla amel ettik, projeler ürettik, yardım yaptık, yürek ısıttık.

Kimi zaman kaymakam olduk, kimi zaman eğitimci , kimi zaman araştırmacı yazar olduk, kimi zaman profesör. Tecrübelerimizi paylaştık, yaşadıklarımızı anlattık. 

Biz kim miyiz? Biz Muş-İLDER’iz.  Biz Muşuz, biz Muşluyuz. Bizler sizleriz. 

Bizler hiçbir zaman ben olmadık. Ben sıfatıyla hareket etmedik. Her zaman biz olduk. Her zaman hemşerilerimiz, ihtiyaç sahipleri için bir şeyler yapmaya çabaladık. Yaptıklarımız yetti mi, yeterli mi? Elbette değil. Bugüne kadar yaptıklarımız sadece bir başlangıçtan ibaret. Daha yapılacak çok şey var. Sizler yanımızda olduğunuz sürece Muş-İLDER’in sizler için yapacağı daha pek çok güzel şeyler olacaktır.

Bizler hiçbir zaman ben olmadık. Ben sıfatıyla hareket etmedik. Her zaman biz olduk. Her zaman hemşerilerimiz, ihtiyaç sahipleri için bir şeyler yapmaya çabaladık. Yaptıklarımız yetti mi, yeterli mi? Elbette değil. Bugüne kadar yaptıklarımız sadece bir başlangıçtan ibaret. Daha yapılacak çok şey var. Sizler  yanımızda olduğunuz sürece Muş-İLDER’in sizler için yapacağı daha pek çok güzel şeyler olacaktır.” dedi   ve bundan sonra da Türkiye’nin neresinde olurda olsun Muş İLDER ile olan gönül bağını sürdüreceğini söyleyerek

Muş İLDER başkanlığına seçilecek olan arkadaşına ve yeni Yönetim Kurulu’na başarı dileklerini ifade etti.

MUŞ İLDER’in yeni başkanlığına aday olan Mehmet Veysi TUTKUN da yaptığı açıklamada

’Şüphesiz ki iyilikler Allah’tandır. Allah, bir şeyi olmasını dilerse, ‘’Ol’’ der ve o şey oluverir. Bizler vasıtayız. Allah bizleri nice iyiliklere, nice güzelliklere vesile kılsın.’’ diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Veysi TUTKUN şimdiye kadar yapılan faaliyetlerin baş mimarının Muşlu hemşerileri olduğunu, bir iyilik hareketi, bir dost yumağı, bir sıcak tebessüm olarak tarif ettiği Muş İlDER’in ; hastaya, düşküne, yolda kalana sığınacak bir liman olduğunu ve sadece midenin açlığını gideren bir dernek değil  ruh ve kalplerin açlığını, manevi susuzluğu da gidermeyi, iyiliği emreden ve kötülükten sakındıran bir topluluk olmayı hedeflediğini belirtti.

            Muş’un küçük bir Türkiye olduğunu, Türkiye mozaiğinin bir özeti olduğunu, hepimizin bir olduğunu, birlikte Muşuz, Bursayız; Türkiyeyiz… Ve biz kimseden ne az ne de çok herkes kadar bu güzel memleketin asıl sahipleriyiz.

MUŞ İLDER’in  4. Olağan  Kurul Toplantısının sonunda Muşlu Sanatçı DODAN sahnedeki görevini aldı ve söylediği  birbirinden güzel parçalar eşliğinde 4.Olağan Genel  Kurul Toplantısına katılan Muşluları coşturdu ve unutulamayacak kadar  güzel vakit geçirmelerine vesile oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…