Home FOTO GALERİ DİYANET-SEN BURSA 1 VE 2 NOLU ŞUBELERİ İL DİVAN TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ

DİYANET-SEN BURSA 1 VE 2 NOLU ŞUBELERİ İL DİVAN TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ

- Guncellenme Tarihi: 2 Mayıs 2017 16:16
7 min read
DİYANET-SEN BURSA 1 VE 2 NOLU ŞUBELERİ İL DİVAN TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ için yorumlar kapalı
0

15 MAYIS SENDİKAL SEÇİMLER ÖNCESİ BURSA’DA DİYANET-SEN’DEN İL DİVAN TOPLANTISI

–         DİYANET-SEN BURSA 1 VE 2 NOLU ŞUBELERİNDEN 15 MAYIS SEÇİMLERİNE SON HAZIRLIK

 

BURSA- Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu Şubeleri, 15 Mayıs sendika seçimleri öncesi İl Divan Toplantılarını geniş katılımla gerçekleştirdi.

 

DSİ Setbaşı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve yoğun katılımın sağlandığı İl Divan Toplantısına Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Omurca ve Hacıbey Özkan başta olmak üzere Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Divan başkanlığını Hacıbey Özkan’ın yürüttüğü İl Divan Toplantısı’nda Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sargı ve 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak, sendika üyelerine teşkilat olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

NUMAN ŞEKER: “MAÇ BİTMİŞTİR SONUÇ MİLLETİN LEHİNEDİR”

16 Nisan’da çalışmalarının karşılığını aldıklarının altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, referandum sonucunu maça benzeterek, “16 Nisan’da inandığımız için ter akıttık. AK Parti için ter akıtmadık. 12 konferansa imza attık. Bütün alanlarda konferanslar verdik. Konunun hakimi ileri gelen arkadaşlarımızı davet ederek; 18 maddenin neler getireceğini üyelerimize ve milletimize anlattık. Hamd olsun karşılığını da aldık. Maç bir sıfırda kazanılır, 10’a sıfır da kazanılır. Kim ne derse desin; maç bitmiştir ve sonuç bu ümmetin, bu milletin lehine olmuştur. ‘Danıştay’a gideceğiz AİHM’e gideceğiz’ diyenler, nereye giderse gitsin. Yolları açık olsun millet kararını vermiştir” dedi.

 

ŞEKER: “1 MİLYON 111 BİN 111 ÜYE HEDEFİ İLE 15 MAYIS SENDİKAL SEÇİMLERE GİDİYORUZ”

Sendikal anlamda yeni bir viraja girdiklerini belirten Numan Şeker, “15 Mayıs bizim için çok önemli. Bu süreçte üye sayımızı artırmak adına gayretle çalışıyoruz. Tüm sendikalarımız olduğu gibi Diyanet-Sen’imiz de Bursa’da yoğun bir şekilde çalışıyor” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Üç tane biri, alt alta koyarsanız üç eder, yan yana koyarsanız 111 eder. Dolayısıyla yan yana durmamız, kol kola girmemiz gerekiyor. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. Bu anlamda sendika olarak hedefimiz 1 milyon 111 bin 111 üyedir. Üyelerimizin gayretleri ile inşallah bunu da başaracağız.”

MEHMET BAYRAKTUTAN’DAN 28 ŞUBAT MAĞDURU DİYANET ÇALIŞANLARI İÇİN 1 SEFERE MAHSUS SINAVSIZ LİSANS TAMAMLAMA TALEBİ

 

Diyanet-Sen olarak mevcut ön lisans mezunu diyanet çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamaları için büyük çaba içerisinde olduklarını ifade eden Mehmet Bayraktutan, “Diğer sendika temsilcileri, ‘Diyanet-Sen yalan söylüyor’ bunu yapamaz diyerek karalama çalışıyorlar. 2005 yılında genel sekreter olarak geldim, 2011 yılından itibaren de bu sendikanın başkanlığını yürütüyorum. Bu topluma bir sefer yalan söylemedim. Cumhurbaşkanımızın da destek verdiği 1 sefere mahsus ön lisans mezunu ve ön lisansa devam eden arkadaşların kanunun çıkmasıyla günleri hesaplanıp, 28 Şubat mağduru diyanet çalışanlarımıza bu hakkın verilmesi sağlanmalıdır. Biz bunu alacağız. Vermezlerse, bizden alanlara da yarın oy vermeyiz. Bu tehdit değil. Benim hakkımı vermezsen hakkımı verecek adam ararım. Onun için Ağustos ayı Toplu Sözleşme yolunda 15 Mayıs sendikal seçimleri, Diyanet-Sen için büyük anlam ifade ediyor. Kamuda 122 bin diyanet çalışanın yer aldığı alanda 83 bin olan üye sayımızı, 85 bine çıkararak 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine gerekli katkıyı koyacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …