Home FOTO GALERİ EKB’de milat 2 Mayıs

EKB’de milat 2 Mayıs

- Guncellenme Tarihi: 28 Nisan 2017 13:26
3 min read
EKB’de milat 2 Mayıs için yorumlar kapalı
0
  • Nurcan Özdemir EKB belgesi olmayan binalarda 2 Mayıs’tan sonra yaşanacak zorluklara dikkat çekti

 

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu tarafından mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması için tanınan 10 yıllık süre 2 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor. Yürürlükte olan Enerji Performansı Yönetmeliğine göre bu tarihten sonra mevcut tüm binaların alım-satım ve kiralama işlemlerinde binanın yeni sahibine veya kiracısına, binaya ait Enerji Kimlik Belgesinin ibraz edilmesi zorunlu hale getiriliyor.

Mantoyap markası ile ısı yalıtımı ve mantolama ürünlerinin üretimi konusunda faaliyet gösteren EPSA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olarak yeni yönetmeliğin gerektirdiği şartları karşılamanın ülke ve toplum menfaatleri açısından son derece faydalı bulduğunu belirterek, ısınma ya da soğutma sırasında binalardaki yetersiz yalıtımın ciddi enerji kayıplarına sebep olduğunu hatırlatarak yeni yönetmelikle artık bu israfa dur denmiş olacak dedi.

Özdemir, belgenin aslında mantolama ya da yalıtım zorunluluğu getirmediğini ancak EKB belgesinde çıkacak düşük sonuçların mülkün satış ya da kira değerini olumsuz yönde etkileyeceğini hatırlatarak, dolayısıyla EKB belge derecesi düşük binaların değer kaybı yaşayacağını belirtti.

2 Mayıs tarihinden sonra ısı kullanımı, teknik altyapı ve yalıtım malzemesi kalitesini gösterecek ‘Enerji Kimlik Belgesi’ olmadan binaların alım satımı yapılamayacak, kiraya verilemeyecek, doğalgaz, elektrik ve su abonelikler dahi yaptırılamayacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…