Home EĞİTİM Zabıta Personeline “Öfke Kontrolü” Eğitimi

Zabıta Personeline “Öfke Kontrolü” Eğitimi

- Guncellenme Tarihi: 27 Nisan 2017 14:10
4 min read
Zabıta Personeline “Öfke Kontrolü” Eğitimi için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerleri 2017 yılında da hız kesmeden devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda Zabıta personelinin sahada yaşadıkları sıkıntılar tespit edilerek ”Öfke Kontrolü” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Gemlik Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan hizmet içi eğitim semineri Eğitmen Prof. Dr. Hüsnü Murat Günaydın tarafından verildi. Açılış konuşmasında Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol Zabıta personeline hitaben “ Vatandaşlar sizleri zabıta memuru olarak değil, karşısında “Yürüyen Belediye” varmış gibi görüyor. Vatandaşın en kızgın olduğu anlarda onlarla muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz. Sizler görev alanlarınızda sağduyunuzu korumalısınız. Çünkü siz bir kurumu temsil ediyorsunuz ve sorumluluğunuz büyük. Hassasiyetle olaylara yaklaşmanız gerekiyor” diyerek alacakları eğitimin önemine vurgu yaptı.  Sadece Zabıta ekiplerine yönelik yapılan eğitimde, Zabıta personelinin sahada yaşadıkları zorluklarla nasıl baş edecekleri ve öfkelerini nasıl kontrol edebilecekleri hususları aktarıldı.

Eğitmen Prof. Dr. Hüsnü Murat Günaydın, öfke kontrolünde en önemli unsurun bireyin kendisi olduğunu; fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için her gün 20 dakika açık havada yürüyüş yapması, ağırlık çalışması, düzenli uyuması, sağlıklı beslenmesi ve kendine ait bir hobiye sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yunus Emre Yılmaz “Stratejik Planımız ve ihtiyaç analizlerimiz doğrultusunda çalışma yaşamı ile ilgili sorunlarımıza kalıcı çözümler bularak, çalışma yaşamını daha yaşanabilir kılmak ve motivasyonu yüksek, özverili çalışanlar elde etmek amacıyla meslek gruplarımıza yönelik hizmetiçi eğitim seminerlerimize devam edeceklerini” söyledi. Zabıta personelinin büyük ilgi gösterdiği eğitim, saha uygulaması ve karşılıklı soru cevaplarla devam etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…