Home FOTO GALERİ Yaşama Dokunanlar Platformu Kültür Ürünleri Yarışmasında Ödülleri Gemlik Topladı

Yaşama Dokunanlar Platformu Kültür Ürünleri Yarışmasında Ödülleri Gemlik Topladı

- Guncellenme Tarihi: 27 Nisan 2017 14:21
5 min read
Yaşama Dokunanlar Platformu Kültür Ürünleri Yarışmasında Ödülleri Gemlik Topladı için yorumlar kapalı
0

“GEMLİK’E OSKAR YAĞDI”

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen ve Türkiye genelinde 63 şehirden 320 ürünün yarıştığı 2016 yılı Kültür Ürünleri Oskar Yarışmalarında Gemlik Zeytini ve Gemlik Zeytinyağı üç oskar alarak gururumuz oldu. 63 şehirden 38’inin layık görüldüğü Kültür Ürünleri Oskar Ödülleri Dağıtım Töreni İstanbul Kartal Cevahir Otel’de gerçekleşti. Gemlik Adliye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tuzsuz Zeytin Üretimi, Gemlik Solaksubaşı Limitet Şirketi Solive Marka Zeytin Yağı ve Gemlik Yıldırım Zeytincilik Firması da Sofralık Salamura Zeytini Yöresel Kültür Oskarları almaya hak kazandılar. Bursa’nın 4. Oskarı ise Kulaca Salçalarına verildi.

Kültür Ödülleri Oskarları Dağıtım töreninin açış konuşmasını yapan Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Murat Çuhadar, inanırsan başarırsın ilkesinin şekle girmiş halinin bu organizasyonla vücut bulduğunu söyledi. “Türkiye burada, bu proje ile birleşti” diye konuşan Murat Çuhadar, platformun bu proje giderlerini de kendi bünyesinde gerçekleştirdiğini ifade etti. Uluslararası alanda da projeler tertiplediklerini vurgulayan Çuhadar, “Biz sizlerden bütçe değil, işbirliği istiyoruz” dedi. 9 ayrı kategoride verilen Kültür Ödüllerinin süreçlerini slayt ve video gösterimlerle tanıtan Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Murat Çuhadar, 320 ürün arasında yapılan elemelerde, her biri saygın platform yöneticilerinin yanı sıra, gurmelerden, sanat uzmanlarından da takviye ve destek aldıklarını kaydetti. İl Kültür Müdürlüklerinin ve Belediyelerin de destek verdiği Kültür Ürünleri Oskarlarının periyodik hale geleceğini belirten Murat Çuhadar, katılımcılara da teşekkür etti.

Kültür Ödülleri Oskar Törenine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da katıldı. Mardinli bir üreticiye oskarını takdim eden Refik Yılmaz, “Zeytinin Başkenti, Marmara’nın incisi Gemlik’ten hepinize selam getirdim” diye konuştu. Günümüzde en çok ihtiyacını duyduğumuz barış ve kardeşliğin simgesinin de zeytin olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz, Dünyanın en kaliteli ve lezzetli sofra zeytininin Gemlik’te üretildiğini söyledi. Yaşama Dokunanlar Platformuna da teşekkür eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ülkemizin ve Gemlik’in değerlerinin bir kez daha bu organizasyon ve proje ile hak ettiği değerlere ulaştığını kaydetti.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kant Konseyi’nin aday gösterdiği ürünler arasında yer alan Adliye Mahallesi tTarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Coşkun Damar’a Kültür Oskar ödülünü Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Gemlik Yıldırım Zeytincilik Firması sahibi Hasan Yıldırım’a Kültür Oskarı Ödülünü Şeref Albayrak takdim etti. Gemlik Solaksubaşı Limitet Şirketi Solive Marka Zeytinyağı Kültür Oskarı ödülünü de Gercüş Belediye eski Başkanı Bedrettin Ekmen verdi. 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…