Home FOTO GALERİ Osmangazi, Vizyon Projelere Tam Gaz Devam Ediyor

Osmangazi, Vizyon Projelere Tam Gaz Devam Ediyor

- Guncellenme Tarihi: 22 Nisan 2017 17:13
5 min read
Osmangazi, Vizyon Projelere Tam Gaz Devam Ediyor için yorumlar kapalı
0
  • Dündar, “Kentin, Ticaret ve Turizm Fonksiyonlarını Canlandıracağız”
  • Osmangazi, Tarihi Dokuyu Koruyor
  • Osmangazi’de Tarih Yeniden Canlanacak

Tarihi şehir Bursa’nın kalbine sahip Osmangazi Belediyesi, her mahallesinde barındırdığı tarihi yapılara, mimarisi ve özgünlüğünü koruyarak sahip çıkıyor. Kentin birçok farklı bölgesinde tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 1326 Panoramik Müze projesinden Hisar arkeoparka, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası projesinden mahalle mahalle her alanda yapılan sosyal ve tarihi çalışmalara kadar mevcut dokuları koruyarak projeleri sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Dündar, “Yaşayan Tarihi Bursa’yı Ortaya Çıkartacağız”

Osmangazi Belediyesi Tarihi Çevre Koruma biriminin yürüttüğü ve 16 Vizyon Projeleri’nin de yer aldığı birçok çalışmaya, tam gaz devam ediliyor. Hisar Arkeopark’ta kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaşılırken, yıkım çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte Bursa Müze Müdürlüğü denetiminde kazı çalışmalarına geçilecek. Çalışmalardan biri olan Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi’nin hayata geçirileceği bölgenin eski Bursa evlerinin bulunduğu bir alan olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi’de yapılacak her alan ve binalar, bir planlama ile şehrin tarihi dokusuna, tarihi kimliğine uygun bir çalışmayla gerçekleştireceğiz. Böylece, hem kötü görüntüleri

ortadan kaldırmış olacağız. Hem de, mimarisi ve özgün yapısıyla yaşayan tarihi bir Bursa’yı ortaya çıkartmış olacağız” diye konuştu.

Dündar, “Kentin, Ticaret ve Turizm Fonksiyonlarını Canlandıracağız”

Tarihi çevreye ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Rölövesi 2008 yılında hazırlanan Fidan Han’ın,  rölöve güncelleme, restitüsyon ve restorasyon projeleri çalışmaları başlatıldı. Projeler, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayı almasının ardından restorasyon uygulaması  yapılmak üzere Fen İşleri Müdürlüğü’ne gönderilecek” dedi. Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile Fidan Han’ın yepyeni bir imaja sahip olacağını aktaran Başkan Dündar, başta Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere, kentin ticaret ve turizm fonksiyonlarının da canlanacağını söyledi.

Başkan Dündar, “Meydanlar, Tarihi Binalar Yeniden Hayat Bulacak”

Şehreküstü Meydanı ve Zafer Plaza Alışveriş merkezine kadar olan Şehreküstü Mahallesi’nde, zemin kaplama ve cephe sağlıklaştırma projesinin de bilgisini paylaşan Başkan Dündar, projenin Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayını almasıyla birlikte uygulamaya geçileceğini aktardı. Başkan Dündar, mahallelere ilişkin çalışmaların kamulaştırılarak hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, özellikle kentin merkezinde olup çöküntü alanı haline gelmiş olan bölgeleri ayağa kaldırmak için korunan yapısıyla birlikte yepyeni binaları ve meydanları planlanmış projeleriyle hayata geçirilmeye hazırlanıldığını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …