Home FOTO GALERİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MARATONUNA SAYILI SAATLER

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MARATONUNA SAYILI SAATLER

- Guncellenme Tarihi: 21 Nisan 2017 13:46
4 min read
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MARATONUNA SAYILI SAATLER için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonunun başlamasına sayılı saatler kala heyecan dorukta. Cumartesi gecesi 00:00’da 140 kilometre ile start alacak yarışlar için İznik Belediyesi ve diğer ekipler tüm hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye’nin en çok ilgi gören, en büyük patika yarışı “İznik Ultra”da geri sayım başladı. 22-23 Nisan tarihlerinde 6. kez düzenlenecek yarışa 20 ülkeden 1000’e yakın sporcu katılıyor. Sporcular, 140, 90, 50 ve 15km’lik doğal parkurları aşarak maceralı bir yarış yaşayacak. Etkinlik 5km’lik İznik Tarihi Kent Koşusu ile sona erecek.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olmaya hazırlanan İznik Ultra Maratonu bir çok özel sektör işbirliği ile düzenleniyor. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından beş yılda 10 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor.

21 Nisan gecesi 00.00’da 140 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayacak olan ultra yarışlar, cumartesi koşulacak 50 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 90 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 15 kilometrelik Derbent patika koşuları ile devam edecek, Pazar günü 5 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu ardından yapılacak ödül töreni ile sona erecek. Ultra parkurları yüzde 80 toprak yollarda koşulacak.

TÜM SPORSEVERLERİ DOĞAYLA İÇ İÇE KOŞMAYA DAVET EDİYORUZ

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonunun başlamasına sayılı saatler kala İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamada bulundu.Başkan Sargın “Ülkemizin en önemli etkinlikleri arasında yer alan İznik Ultra Maratonu ulusal ve uluslar arası düzeyde yüzlerce sporcuya ev sahipliği yapacak. Sporcular, 140, 90, 50 ve 15km’lik doğal parkurları aşarak maceralı bir yarış yaşayacak.Ayrıca tarihi eserlerin arasından yarışmacılar 5 km’lik İznik Tarihi Kent Koşusu ile muhteşem atmosferde koşma şansı yakalayacak” dedi.

23 NİSAN ‘A ÖZEL MİNİK ADIMLAR KOŞUSU

İznik Ultra Maratonunda bu yıl bir ilke imza atılarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel koşu düzenleniyor.4-12 yaş aralığında ki minikleri kapsayacak koşu “Minik Adımlar” başlığı altında gerçekleşecek. 23 Nisan 2017 günü saat 10:30’da İznik dört yol mevkiinden başlayacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…