Home EĞİTİM Hava kirliliğiyle mücadele şoförlere anlatıldı

Hava kirliliğiyle mücadele şoförlere anlatıldı

- Guncellenme Tarihi: 18 Nisan 2017 16:36
4 min read
Hava kirliliğiyle mücadele şoförlere anlatıldı için yorumlar kapalı
0

Bursa Tabip Odası, son yıllarda oldukça artan hava kirliliği ve kentin ortasına kurulması planlanan DOSAB Kömürlü Termik Santral ile ilgili Bursa’daki dolmuş ve taksi şoförlerine bilgilendirici broşür ve oto kokusu dağıtımı yaptı. Kent Meydanı ve Terminal Taksi Durağı’nda dolmuş şoförleriyle buluşan oda üyeleri, şoförlerden halkı bu konuda bilgilendirmeleri için de destek istedi.

Uzun süredir Bursa’nın hava kirliliğiyle ilgili kamuoyu oluşturan Bursa Tabip Odası, ağır sanayi başta olmak üzere pek çok nedenle halk sağlığını olumsuz etkileyen hava kirliliğine karşı eylem kampanyası başlattı. Özellikle kentin ortasına kurulması planlanan DOSAB Kömürlü Termik Santrali’ne dikkati çekmek için taksi ve dolmuş şoförlerine bilgilendirici broşür ve oto kokusu dağıtan Bursa Tabip Odası, duyarlı şoförlerden vatandaşları da bilgilendirmelerini istedi. Bursa’da bu anlamda dolmuş ve taksi duraklarına dağıtılacak broşür ve oto kokularıyla ilgili ilk adres Kent Meydanı ve Terminal Taksi Durağı oldu. Burada taksi şoförleriyle bir araya gelen Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, “Bir süredir Bursa’nın hava kirliliğine dikkati çekmeye çalışıyoruz. Bursa’nın havası oldukça kirli. Bu kadar kirli bir şehir havasına sahipken, tam da bu noktada şehrimizde bir termik santral yapılıyor. Kirletici sanayi için önlem alınmasını istiyoruz. Bu konuya dikkati çekmek istiyoruz. Geleceğimiz, çocuklarımız için temiz bir havaya ihtiyacımız var. Kirli hava başta kanser olmak üzere akciğer kanseri, inme, felç, astım gibi rahatsızlıkları tetikliyor. Temiz bir hava için sizleri de mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

“ERKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ”

Bursa Tabip Odası Çevre Komisyonu Üyesi, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı asistanı Asena Alyılmaz ise, “Termik santral fosil yakıt kullanarak havayı kirleten, bunun karşılığında da enerji üreten bir oluşum. Hava kirliliği insanların daha erken ölmesine, solunum fonksiyonlarının azalmasına neden oluyor. Pek çok hastalığın nedeni. Biz buna karşı çıkmak istiyoruz ki zaten Bursa’da bir termik santral var. Bursa’da tanımlı 18 sanayi bölgesi var ve bunlar zaten havayı kirletiyor. Kötü bir hava soluyoruz. Çocuklarımız astım hastası, yetişkinlerimiz KOAH hastası. Hal böyleyken bir hava kirliliğine daha maruz kalmak istemediğimiz için yeni bir kömürlü termik santralin kurulmasına karşıyız. Siz bu toplumun kamuoyu oluşturan en önemli parçalarından birisiniz. İnsanlarla iletişime geçebiliyorsunuz. Bu mücadelede sizlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …