Home FOTO GALERİ OSMEK’le Hikayelerini Taşlarla Anlatıyorlar

OSMEK’le Hikayelerini Taşlarla Anlatıyorlar

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2017 14:05
2 min read
OSMEK’le Hikayelerini Taşlarla Anlatıyorlar için yorumlar kapalı
0
  • Taşlardan Sanat Eserleri Yapıyorlar

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) taş sanatı kursunda, taşla birlikte kullanılmayan her türlü objeler kursiyerlerin elinde birer sanat eserine dönüşüyor.

OSMEK taş sanatı kursunda, kursiyerler atık malzemelerle adeta şaheserler yapıyor. Taş ve geri dönüşüme giden her türlü obje, hünerli ellerle sanat eserine dönüşürken, kursiyerler çalıştıkları esnada dış dünyayla bağlarının koptuğunu söylüyor.

Atıklar Değerlendiriliyor

Taş sanatı kursu eğitmeni Aysel Tuğ, çalışmalarında yalnızca taşı kullanmadıklarını ifade ederek, “Bütün geri dönüşüme giden ürünlerden eserler yapıyoruz. Atıkları değerlendiriyoruz. Evde kullanılmayan ne varsa sanata dönüştürüyoruz. Sahillerden taşlar topluyoruz. Dekoratif tablo, taş bebek, taşları boyayarak ebru yapıyoruz” diye konuştu.

Ailece Stres Atıyorlar

Çalışmalarda kullandıkları malzemelerin ucuz olduğunun altını çizen Tuğ, “Çocuklarıyla birlikte gelen kursiyerlerimiz de var. Ben özellikle bunu istiyorum. Birlikte bir şeyler yapıyorlar. Gelen arkadaşlar ayrıca stres atıyor ve güzel işler çıkarıyorlar.  Birlikte yaptığımız gezilerde bile denizi görmüyoruz, sürekli taş topluyoruz. İnsanlar boş zamanlarını böyle şeylerle değerlendirmeli. Bizim yaptığımız eserleri hiçbir yerde bulamazsınız.

Hepsi çok özel. Ürünlerimizi sergileyerek satıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…