Home FOTO GALERİ Mevcut yapısal sorunlarımıza odaklanma zamanı

Mevcut yapısal sorunlarımıza odaklanma zamanı

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2017 14:23
3 min read
Mevcut yapısal sorunlarımıza odaklanma zamanı için yorumlar kapalı
0

Türk halkı, demokrasinin en temel haklarından biri gereği 16 Nisan Halk Oylamasında sandık başına gitmiş ve yüzde 85 dolayındaki katılım oranı ile görevini yerine getirmiştir. Bununla birlikte geçersiz olan oyları ve oy kullanmayan yüzdeyi hesaba kattığımızda, çıkan sonucun ne denli hassas bir terazide sonuçlandığı da hepimizin malumudur. Uzun süredir ülke gündemini meşgul eden söz konusu süreç geride kaldığına göre Türkiye’nin ivedi bir şekilde mevcut yapısal sorunlarına odaklanması gerekmektedir. Zira gerek küresel arenada yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler, gerekse ülke içinde tanık olduğumuz mevcut gelişmelere baktığımızda önemli bir değişim sürecinden geçtiğimiz görülmektedir.

Uzun bir süredir vurguladığımız üzere ayrışma ve kutuplaşma sürecinin artık geride bırakılması son derece önemlidir ve vakit kaybetmeden toplumsal uzlaşı ve dayanışmanın gerektirdiği adımlar atılmalıdır. Geleceğe uzanma adına toplumsal birlikteliğimizin bize geçmişte olduğu kadar gelecekte de güç vereceği hiçbir zaman unutulmamalıdır.

 

Ülke olarak daha aydınlık ve refah yarınlara ulaşmamızın yolunun, bugün içinde bulunduğumuz tüm yapısal sorunları çözmekten geçtiğine her zaman inandık. Bu inançtan hareketle iş dünyası temsilcileri olarak; ilgili reformları hayata geçirerek mevcut sorunlarını aşmış, siyaset üstü eğitim politikaları geliştirerek çağdaş ve gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmiş, milli çıkarları doğrultusunda her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmeyi içselleştirmiş, sürekli değişen dünya düzeni içerisinde gerekli rekabetçilik koşullarını yerine getirmiş ve demokrasinin tüm değerlerini el üstünde tutan bir ülke olmaya odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz.

 

Saygılarımla,

 

 

Günal Baylan

 

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…