Home FOTO GALERİ MÜSİAD BURSA ŞUBESİ, BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’Yİ AĞIRLADI…

MÜSİAD BURSA ŞUBESİ, BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’Yİ AĞIRLADI…

- Guncellenme Tarihi: 15 Nisan 2017 14:25
10 min read
MÜSİAD BURSA ŞUBESİ, BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’Yİ AĞIRLADI… için yorumlar kapalı
0

DESTİCİ İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ…

  • GÜRSES: KARGAŞA, İSTİKRARSIZLIK VE BELİRSİZLİK İŞ ADAMINI KORKUTUR.
  • DESTİCİ: HASSASİYETLERİMİZLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖRTÜŞÜYOR…

BURSA – Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ağırladı. İş dünyasına seslenen Destici referandum oylaması ile ilgili BBP’ nin tavrının ‘evet’ olduğunu açıkladı.

MÜSİAD Bursa Dernek Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı. Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses yaptı.

Konuşmasına görevi başında vefat eden BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başlayan Gürses, “12 Eylül darbesinin simge isimlerinden şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu; o dönem bütün sıkıntıları çeken insanları temsil etme noktasında hatırlamamız gereken önemli bir şahsiyettir. 12 Eylül’den sonra senelerce zindanlarda ömür tüketmiş bu vatansever insanlar devletine ve milletine küsmemiş fedakârca hizmetlerini sürdürmüşlerdir. Allah onlardan razı olsun. Be vesile Muhsin Yazıcıoğlu’na ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Böyle insanların sayıları çoğaldıkça milletin yenilmezliği perçinlenecektir” dedi.

“16 NİSAN TARİHİ BİR GÜN”

Pazar günü ülke tarihi için çok önemli bir gün olacağını ifade eden Gürses sözlerini şöyle noktaladı: “Pazar günü tarihi bir günü yaşayacağız. Maalesef geçmişte darbelerin getirdiği sıkıntıları bütün milletimiz iliklerine kadar yaşadı. Ben de tüm darbeleri görmüş biri olarak büyük sıkıntılara şahit oldum. 27 Mayıs’ta İlkokuldaydım, 12 Mart’ta Üniversitedeydim, 12 Eylül’de devlet memuruydum, 28 Şubat’ı ve olmaz dediğimiz 15 Temmuz’u da iş adamı olarak yaşadık. İnşallah Pazar günü vereceğimiz oylarla bir daha darbe söz konusu olmaz da istikrarlı bir sisteme gitmiş oluruz. İş adamları önünü görmek ister yatırım yapmak için. 5 yıl sonrasını 10 yıl sonrasını görmek ister. Kargaşa, istikrarsızlık ve belirsizlik iş adamını korkutur. Umarım referandum sonrası istikrarlı ve daha güzel bir Türkiye olacak.”

“NEDEN EVET DİYORUZ?”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de parti olarak kuruldukları günden bu yana Türkiye’nin antidemokratik darbe yasalarından kurtulması gerektiğini savunduklarını ifade etti. Destici, “Şu an ki sistem Parlamenter Sistem değil, Kenan Evren Sistemi. Bir darbe anayasası ile yönetiliyoruz. Bunun değişmesi lazım. Anayasalar bu ülkede maalesef hep darbelerden sonra yapıldı. İlk kez hür seçimlerle bir anayasa yapacağız. Kurulduğumuz günden bu yana darbe anayasasının değiştirilmesi hususunda atılan tüm adımların yanında olduk. 1980 sonrası siyasi yasakların kalkmasında yapılan referandumda ve 2007’de halkın Cumhurbaşkanı’nı seçme referandumunda ‘evet’ demiştik” diye konuştu.

Neden evet dediklerini de açıklayan Destici şöyle devam etti, “Bu sistem değişikliği gündeme geldiğinde biz hassasiyetlerimiz doğrultusunda Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmeler ve incelediğimiz metinler neticesinde Anayasa değişikliğini hassasiyetlerimize uygun bulduk ve ‘evet’ deme kararı aldık. Peki nedir hassasiyetlerimiz? Üniter yapı, Türk kimliğinin ve Türkçenin muhafaza edilmesi, temek haklar ve inanç hürriyeti, darbecileri cesaretlendiren yasaların anayasadan temizlenmesi ve kuvvetler ayrılığı. Metinlere baktığımızda bizim hassasiyetlerimizle anayasa paketinin büyük oranda örtüştüğünü gördük. Bunun için de devletin bekası vatanın bütünlüğü ve milletin istiklal ve istikbali için evet diyoruz.”

“ÜNİTER YAPININ BOZULACAĞI İDDİASI ASILSIZ BİR İDDİA”

Üniter yapının bozulacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son günlerin tartışma konusu özellikle hayır cephesinin milliyetçi oyların evet olduğunu gördükten sonra başlattığı üniter yapının boulzcağına dair asılsız iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bu 18 maddede üniter yapıyı zedeleyecek bir değişiklik olsaydı asla evet demezdik. Bunu hissetsek dahi evet demezdik. Çünkü böyle bir şey yok. Bu tartışmaları cesaretlendiren CB danışmanlarının bir takım açıklamaları oldu maalesef. Şimdi bu kişilerin bazıları bu makamların ağırlığı konuşmaları lazım. Milletin ve devletin istikbali için önemli bir hususa zarar verilmemeli, verenler için de gerekenler yapılmalı.”

Cumhuriyet’in ‘evet’ten sonra daha da güçleneceğini söyleyen Destici, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler BBP olarak her olumlu ve doğru adımı destekler, yanlış gördüğümüz her konuda da uyarırız. Cumhuriyetimiz referandumda evet çıkması halinde daha da güçlenerek yoluna devam edecek. Ayrışmayan birlik ve beraberlik içerisinde bir Türkiye hayal ediyoruz. Hayır veren de evet veren de bizim vatandaşımızdır.”

Program sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses tarafından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye hediye takdimi yapıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İpek Böceği İhracat Ödülleri, Bursa’da Sahiplerini Buldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firma…